Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Manifesto-StopSeadrilling-Jadranska-Regi
Civilne organizacije iz Jadranske regije stopijo skupaj za zaščito skupnega morja pred črpanjem nafte

ponedeljek, 22. junij 2015 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Greenpeace Slovenija se je pridružil pobudi italijanske okoljevarstvene organizacije Legambiente in skupaj z drugimi organizacijami širše Jadranske regije v manifestu pozval k zaščiti Jadranskega morja pred aktualnimi projekti črpanja nafte, ki smo jim priča v več državah Jadrana, in sicer na Hrvaškem, v Albaniji, Črni Gori, tudi Italiji.

Manifesto #StopSeadrilling - NO OIL je tudi skupna zaveza za prihodnost Jadrana, ki vključuje državljane, organizacije, društva, institucije, ribiče in druge.

Organizacije podpisnice menimo, da Jadransko morje potrebuje program zaščite, ki bi si prizadeval za naslednje konkretne cilje:

Takšen program bi presegal nacionalne meje in bi zato zahteval zaveze vseh držav te regije in njihovih različnih akterjev.

Nina Štros, vodja Greenpeace v Sloveniji, Manifest komentira:
V Jadranski regiji je sedaj pravi čas, da se vprašamo, v čem je vrednost Jadrana in kakšna naj bo prihodnost našega skupnega morja. O prihodnosti Jadrana bi se morale prek transparentnega in vključujočega procesa skupaj odločati vse države, ki si to morje delimo. Za pest evrov in v imenu energetske varnosti države glede fosilnih goriv namreč ne smemo ostati na poziciji “porabimo vse, kar imamo” ter s tem ekosisteme kot je Jadransko morje in lokalne skupnosti, ki so od njegove dobrobiti odvisne, izpostaviti neupravičenemu tveganju. Manifest je jasen znak, da smo korak k sodelovanju za zaščito Jadrana pred spornimi naftnimi projekti že storile nevladne organizacije.

Več informacij v Manifestu.

Greenpeace je neodvisna globalna organizacija, ki si preko kampanj prizadeva za spremembo odnosov in vedenja, zaščito in ohranitev okolja ter za promocijo miru. Za svoje delovanje ne sprejema finančnih sredstev inštitucij EU, vlad, korporacij ali političnih strank.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Manifesto-StopSeadrilling-Jadranska-RegiDomov
Powered By GeekLog