Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Magnetno_Polje_Zdravljenje_Terapija
Pulzirajoča magnetna terapija

petek, 1. avgust 2008 @ 11:48 CEST

Uporabnik: Sonce

PULZIRAJOČA MAGNETNA TERAPIJA

Napolnite se z zdravim počutjem

Magnetno polje so kot obliko zdravljenja uporabljali že v Antiki. Stari Grki in Rimljani so izrabljali v ta namen naravne magnete, s konstantnim magnetnim poljem. O učinkih  magnetoterapije sta v  svojih delih poročala že Hipokrat  in Paracelsus. Prvo renesanso je doživela magnetoterapija v šestdesetih letih tega stoletja.

Lastnost magnetnega polja, da lahko prodre v vsak medij, zelo razširi njegove indikacije. Uporabimo ga lahko v dermatologiji, travmatologiji, terapiji bolečine, fiziatriji, športni medicini, rehabilitaciji in ortopediji.

Vpliv nizkofrekventnih magnetnih polj na žive organizme je v medicini in biologiji znan že dvajset let. Pri obolelih celicah je prizadeta njihova dejavnost predvsem zaradi motenj prehoda življenjsko pomembnih snovi  skozi njihovo opno v celico in izstopa škodljivih snovi iz celice. Temu pravimo porušena membranska zmogljivost celice.

Lastnost magnetnega polja je popolna prodornost, nobena celica ali tkivo ni izvzeto. V vsaki  celici in medceličnem prostoru so ioni, ki so nosilci električnega naboja. Ob nastavitvi magnetnega polja se ioni pozibavajo v taktu utripanja magnetnega polja, katerega silnice prodirajo mednje.

Posledično se ioni nabirajo na opni celice, kar pripomore do povečane električne napetosti- hiperpolarizacije. S tem se pospeši delo ionske črpalke, poveča se prehod ionov skozi celično opno v obeh smereh. V celico pride več kisika, kar botruje povečanju tvorbe energije v posebnih celičnih organelih, s tem pa se poveča izločanje strupenih snovi, nastalih pri celičnem presnavljanju.

Po terapiji se močno  poveča poraba kisika v tkivu, kar vodi v povečano celično dihanje in s tem do pospešene in izboljšane celične presnove. Padajoči potenciali celične membrane se popravijo in predpisana pH vrednost se uravna, odpravijo se zastoji v limfnem sistemu in aktivira se bioenergija. Rečemo lahko, da gre za naravno zdravilno regeneracijo

Poleg tega, da stabilizira vegetativni živčni sistem, se magnetno polje uporablja zlasti za pospeševanje osteosinteze pri zlomih kosti. Poškodovana tkiva se s pomočjo ustreznih magnetnih silnic temeljiteje in predvsem hitreje obnovijo, modrice in otekline bistveno hitreje izginejo.

Magnetna terapija je naravna metoda, ker telo prevzame le toliko energije, kot je dejansko potrebuje za vzpostavitev lastnega ravnotežja. Uporaba se ne priporoča ljudem s srčnim spodbujevalcem in z drugimi napravami z električno aktivnimi sestavinami, nosečnicam, pri mikotičnih in virusnih obolenjih, TBC.

Avtorica članka: Ksenija ŠlibarSkrb za vaše zdravje

Več o magnetno resonančni terapiji si lahko preberete na spletni strani http://www.energomed.si/magnetnoresonancna-terapija.html

Vabljeni, da obiščete tudi: http://www.energomed.si/skrb_za_vase_zdravje/

Energomed
Tbilisijska ulica 59
1000 Ljubljana

t: +386 01 200 33 09; +386 01 200 33 00
f:  +386 01 200 33 07, e-mail: info@energomed.si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Magnetno_Polje_Zdravljenje_TerapijaDomov
Powered By GeekLog