Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Magija-Univerzalno-Ucenje-Svetloba-Zakon
Magija!

sobota, 26. marec 2016 @ 05:02 CET

Uporabnik: Miran Zupančič

V kolikor besedo"magija" poiščemo v nekem leksikonu , bomo tam prebrali, da je to "čarovništvo". Nadalje boste našli podatke, da so Grki in Babilonci magiji posvečali določeno filozofsko osnovo in da so neoplatonisti v magiji videli sredstvo za pot vzdigovanja zavesti. V kolikor o magiji želimo izvedeti nekaj resničnega, bistvenega, to zagotovo ne bomo našli v nobeni literaturi.

Do pravih informacij o magiji lahko pridemo samo v poglabljanju v univerzalno učenje. To ni napisana knjiga, ampak duhovna oblika Božanskega delovanja, to je filozofija duhovnega zakona, svetloba, ki nam razodeva očetov načrt. V tej univerzalni filozofiji so brez dvoma napisane resne in dobre knjige, no, resnično doumevanje,spoznanje so posledica praspomi janja in temeljne spremembe.

Magija v bistvu ni nič drugega kot rekonstrukcija in delovanje ene prvotne sposobnosti. S tem se želi povedati da so človeku na razpolago obstajale čudežne moči in čudežne sposobnosti. Človek je resnično bil
Božanski otrok. On je bil v principu popolen, kot je to naš na nebesih. Če primerjamo današnjega človeka s takratnim je današnji človek samo ena žalostna karikatura, izgubljenega svetlobnega stanja. Poleg tega se opazi da idejo današnjega človeštva o svobodni evoluciji in avtomatskim spiralnim razvoju ne vzdrži realnosti in jo lahko mirno zavržemo.

Sodelavci in sodelavke Kristusove hierarhije so ostali v svojem prvotnem višjem stanjem ali pa so po različnih razvojnih stanjih ponovnon v njo sprejeti. Ta bitja posedujejo svojo prejšnjo svetlobno bogastvo v vseh stopnjah razvoja. Oni so živ dokaz da se Bog dokazuje svojim stvarjenjem. Če ta bitja v svoji trojni obliki, volje, modrosti in delovanja, primerjamo z povsem povprečnim človekom, bomo videli da je razlika resnično neverjetna.

V realnosti je ta svobodni ali ponovno svobodni v posedovanju popolnih naravnih sposobnosti in moči, dočim smo mi v današnjem stanju obstoja nekaj pod naravni.. Pot nazaj, kar z drugo besedo pomeni: postopno ponovno rojstvo v naši resnični Božanski naravi z vsemi posledicami katere iz takega rojstva pridejo, je en ezoretični-duhovni razvoj katerega lahko imenujemo kraljevsko-magično umetnost.

Tako se vsi , ki hrepenijo po spominjanju vodeni v temeljno spremebo, od spodaj približujejo Kristusovi hierarhiji. Z veliko naklonjenostjo lahko govorimo o "kraljevski umetnosti". Vsi, ki se od spodaj duhovni skupnosti so po besedah Gospoda, kot se to govori v vseh svetovnih religijah, so poklicani da bodo "kralji" in svečeniki", to pomeni: da bodo čuvaji in pastirji Božanskih vrednot in moči in s tem Božanski zastopniki v vseh področjih materije in duha.

"Vi ste svetloba sveta, pustite , torej, da vaša svetloba sveti drugim ljudem, da bi lahko videli vaša dobra dela in slavili vašega očeta na nebesih". Če tu govorimo biti "učenec" s tem mislimo na pot kreljevega svečenika. Z študijem te kraljevske umetnosti pridemo do naslednjega spoznanja.
1. postati in biti ko9t Bog želi da postanemo;
2. vstopiti v svetlobno stanje Kristusove hierarhije in,
3. biti z vsemi udrešenimi v službi velikega Duhovnika, biti zaposlen na reševanju sveta in človeštva.

Ta preprosti cilj nam zagotavlja izgubo vse samovolje in egocentričnosti s tem pa pojavljenje edinega velikega Božanskega cilja v Kristusovi hierarhiji v korist velikega cilja. To pa je tudi edina baza bele-duhovne magije. Če govorimo o beli magiji, potem je jasno da obstoja tudi črna magija; nadalje obstoja še siva(sebična), negativna in ezoterično-gnostična magija.

Črna magija je magija katera se izvaja z zavestnim namenom. Rezultati se, z povsem zlim namenom, prevzemajo v lastno korist. Siva magija je izvajanje magije na eksperemntalni osnovi ali uporaba njenih rezultatov v čisto zemeljske namene. Negativna magija je magija v kateri prazaprav ne obstajajo niti slabi nameni niti se izvaja v zemeljske eksperimente, katera ima namen doseči cilj brez pogojev duhovnega učeništva. Ona radi tega ne bo nikoli človeka pripeljala do velikega cilja.

Forsirana magija je posebne vrste sive in negativne magije,ki vedno pelje do neželjenega bolanega stanja. Na vse te vrste"ne bele magije" in njene strašanske nevarnosti prihaja človek , ki poseduje duhovno hrepenje spominjanja, a ni pripravljen na temeljno spremembo. Razlog njegove nepripravljenosti za temeljno spremembo je lahko njegova močna vezanost na ego ali posledica njegove močne vezanosti na zemljo. Običajno tak človek ne sprejme dobronamerne nasvete in napotke.

Povsem gotovo je da človek, ki ga pritiska zavestno spominjanje, v nekem določenem časovnem trenutku, bo na tak ali drugačen način srečal duhovno prebujene ljudi da ga oni potem ptrebudijo v novo življenje.

Prav tako je absolutno sigurno da vsak človek z zavestnim spominjanjem kateri zavrne ponujeno roko, pade pod vpliv črne, sive ali negativne magije in s tem doseže prav to kar človek spominjanja ne želi: en še globlji padec v bolni svet teme in prevare, še močnejšo vezanje za kolo rojstva in smrti.

Vsak učenec-kandidat dobi dvakrat priložnost da bi se naučil odrešitve. V kolikor tega človek ne izkoristi niti drugo priložnost, v tem življenju mu tretja priložnost ne bo več dana. On bo tako šele z večjim trplenjem moral dozorevati do enega bolj čistega stanja zavesti.

V črni magiji ni trohice neznanja. Tisti, ki jo izvajajo se popolnoma zavedajo svojega greha in s tem se brezupno približujejo svojemu propadu. Črni mag kot da je ujet v začaran krog. V kolikor se je enkrat ukvarjal s črno magijo, bo moral to ponovno delati da bi se zaščitil od posledic prvega koraka. Na ta način on skače z konja na osla, iz enega zla v hujšega.

Črna magija deluje v različnih področjih materije in duha; v svojem so se samopotrjevanju združili da bi po možnosti onemogočili belo magijo, saj je zelo dobro poznano da trajno delovanje bele magije pomeni konec črnih praktikov.

Seveda se lahko postavi na tem mestu vprašanje: zakaj belo bratstvo, glede na to da mora biti močnejše, ne uniči to prekletstvo teme? Odgovor je: belo se nikoli ne bori proti črnemu, kajti sigurno je da se bo črno enkrat uničilo samo sebe, kot škorpijon kadar je zaprt v krog od krede sam sebe ubije. Zakon ljubezni kateri vzdržuje celotni kozmos in tisti kateri se temu zakonu podjejajo so neizmerno močni in zaščiteni.

Črna magija v svoji ego nameri zlorablja to univerzalno metodo katera presega zakone ljubezni in katero uporablja univerzalno bratstvo. Zaradi tega je razumljivo da črne moči , v kolikor je to mogoče z večjim odporom in manipulativnim vplivom na nižje oblike neodrešenega človeka, poskušajo ovirati in upočasniti napredek svetlobe. Božanski mlini morda res meljejo počasi, toda meljejo prefinjeno in temeljito.

Siva in negativna magija so vedno odvisne od pomožnih sredstev: one zavestno ali nezavedno zlorabljajo določene magične in polmagične znanosti kot npr: astrlogijo, spiritizem magnetizem in hipnozo. V forsirani magiji, katera prav tako pripada v področje sive in negativne magije, so določene rezultate poskuša izsiliti s določenimi vrstami trav, vajami dihanja in koncentracije, gledanjem v kristale itd. Velike navarnosti katerim se človek izpostavlja, običajno niso poznane.

Konec.
Miran Zupančič

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Magija-Univerzalno-Ucenje-Svetloba-ZakonDomov
Powered By GeekLog