Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubljanska-Trznica-Vrecka-Plastika-Potr
Vrečka na vrečko za manj plastike

sobota, 14. maj 2016 @ 10:35 CEST

Uporabnik: Sonce

Ekologi brez meja bomo v soboto, 4. junija, med 10. in 12. uro na največji Ljubljanski tržniciopozarjali, da so plastične vrečke škodljive za okolje ter pokazali praktične in dobre alternative. Mimoidočim in prodajalcem na tržnici bomo razdelili večje število pralnih vrečk za sadje in zelenjavo, v zameno za obljubo, da plastičnih ne boste več uporabljali. 

Za potrebe dogodka bomo v pisarni (Grablovičeva 52, 1000 Ljubljana) Društva Ekologi brez meja do 2. junija ob četrtkih med 9. in 13. uro zbirali rabljene plastične vrečke. Vsak, ki bo prinesel polno vrečoplastičnih vrečk, bo za nagrado prejel pralno vrečko za sadje in zelenjavo Zelenci. Dogajanje pred našo stojnico pa bo popestril prav poseben performans.

PERFORMANS
BAGFOOT: RAZKRITJE!
(POSPEŠENA PLASTOMUTACIJA)

Četrtega junija na Ljubljanski tržnici boste imeli edinstveno priložnost od blizu opazovati nastanek čisto pravega Bagfoota (po slovensko mu rečemo Vrečkožer ali preprosto Vrečkar).

Plastozoolog in umetnik Luka Mancini eden prvih, ki so Bagfoota uspeli posneti na kamero bo izvedel radikalen performans: običajni osebek vrste homo sapiens bo pred množico gledalcev cepil s plastičnimi vrečkami in ustvaril osebek vrste Bagfoot.

Pospešil bo proces, ki se sicer spontano in veliko počasneje dogaja večini potrošnikov vsak dan v nakupovalnih centrih in v družbi nasploh. Pogumni prostovoljec, ki se je nesebično ponudil za ta drzni eksperiment se zaveda tveganja, ki ga plastomutacija predstavlja, a pravi, da je pripravljen na vse.

Vrsta Bagfoot je plastični hominid, ki ga največkrat vidimo v nakupovalnih centrih in povsod tam kjer je velika koncetracija plastičnih vrečk. Pred leti so na dan prišli grozljivi posnetki tega čudnega bitja, ki je smetilo po gozdovih v okolici Ljubljane, potem pa so ga opazili v večjem nakupovalnem središču. Kasneje se je pojavil v številnih informativnih oddajah in spletu.

Opozorilo! Predstava je le za tiste z močnim želodcem in jekleno voljo, saj nastavi ogledalo in razgali potrošnika skritega globoko v nas. 

Dogodek bo potekal v sklopu Zelene prestolnice Evrope 2016, z njim pa bomo obeležili tudi Dan okolja in Zeleni teden. 

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubljanska-Trznica-Vrecka-Plastika-PotrDomov
Powered By GeekLog