Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubim-Te-Ljubezen-Zmenek-Razmerje
Kdo prvi izreče "ljubim te"?

sreda, 31. avgust 2011 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Ljubim te! Kdo si bo dve čarobni besedici prvi upal izreči na glas – ona ali on? Ameriška raziskava je pokazala, da si prej drznejo moški.
Raziskave, ki se najbrž nekaterim zdi brezpredmetna, drugim pa bo zaradi nje morda nekoliko lažje, so se lotili na znamenitem Massachusetts Institute of Technology. Josh Ackerman,eden od avtorjev raziskave, je povedal, da so se pogovarjali z dobrimi dvestotimi heteroseksualnimi moškimi in ženskami. Glavna ugotovitev?

Moški "ljubim te" izrečejo hitreje kot ženske – v ljubezenskem razmerju je torej več možnosti, da bo besedici prvi izgovoril moški. Poleg tega moški začnejo o ljubezenski izpovedi razmišljati približno šest tednov prej kot ženske, pravijo ameriški raziskovalci. "Moški morda bolj impulzivno izražajo ljubezen, a to, kar ljubezen predstavlja moškim, je lahko nekaj zelo drugačnega od tistega, kar pomeni ženskam,"dodaja Ackerman.

Pred seksom in po njem
Nezanemarljiva ni niti vloga seksa. Ackerman opozarja, da razlike "kdo in kdaj bo rekel" pogojuje tudi dejstvo, ali je par že seksal. Moški naj bi bili opazno srečnejši kot ženske, če po enem mesecu razmerja, v katerem se seks še ni zgodil, slišijo "ljubim te". Ženske pa so srečnejše kot moški, ko slišijo "ljubim te" po tem, ko je do seksa že prišlo. Zakaj? Moški "ljubim te" pred prvim seksom razumejo kot"napredek v razmerju, ki pelje v seks", ženskam pa "ljubim te" po seksu pomeni "znamenje resne zveze", teoretizirajo raziskovalci. In med seksom? Tega niso povedali, a v filmih pač vedno pravijo, da prvi "ljubim te" med seksom ne velja. Vi pa še vedno čakate? Kaj bi rekli svojemu najljubšemu človeku, če bi bili malo bolj pogumni? Ne bodite pogumni prepozno, še pišejo na zurnal24ur.si..

Vir: www.zurnal24.si

10 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubim-Te-Ljubezen-Zmenek-RazmerjeDomov
Powered By GeekLog