Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubezen-Spolnost-Napake-Odnosi-Zveza
Sedem napak, ki jih delamo v ljubezni

ponedeljek, 17. februar 2014 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Kakšno bi bilo življenje brez ljubezni? Ljudje nismo popolni in delamo napake. Poglejte si sedem najbolj pogostih napak, ki jih delamo v ljubezenskih odnosih, in nasvete, kako bi jih lahko odpravili.

1. Ko mislite, da vas bo partner osrečil
Sreča je odvisna od vsakega posameznika. Tako kot ni vaša naloga, da bi druge osrečevali, prav tako ni naloga nekoga, da vas osreči. Vsakdo je odgovoren za svoje odločitve, dejanja in srečo.

Nasvet: Nehajte misliti, da boste srečni šele takrat, ko boste imeli partnerja, da boste uspešni takrat, ko ga boste imeli ... Svojo srečo začnite sami graditi že danes, nato pa se bo našel nekdo, ki se vam bo želel pridružiti in jo deliti z vami.

2. Pričakovati nekaj od zveze
Pravijo, da bolj trpi tisti, ki čaka, kot tisti, ki nikoli ne čaka ničesar. Vsaka oseba razmišlja drugače in ljubi na drugačen način. Ljubezen izkazujemo na različne načine in ravno zaradi tega ne moremo zahtevati od nekoga, da vas bo ljubil na enak način kot vi njega.

Nasvet: Nehajte pričakovati, da bo vaš partner točno takšen, kot si ga vi želite, da je. Dajte si priložnost, da ga spoznate, preden ga začnete obsojati. In če vam ni všeč njegov način izkazovanja ljubezni ali njegov karakter, ga ne poskušajte spreminjati, ampak spremenite pričakovanja ali zamenjajte partnerja. Ne pričakujte, da se bo vaš partner spremenil samo zaradi vas.

3. Kriviti druge za svojo nesrečo
Kot prvo bi moral biti temelj vsakega odnosa (ljubezenskega, prijateljskega in družinskega) ta, da se zavemo, da je vsak odgovoren za svojo srečo. Osredotočite se, da boste boljša oseba in da sprejemate posledice svojih odločitev.

Nasvet: Bi vam bilo všeč, če bi vas krivili za nesrečo drugega? Potem ne delajte tega v vaših odnosih.

4. Ne upamo reči zbogom
Zaradi strahu, usmiljenja, udobja … zaradi česarkoli. Če se v zvezi ne počutite več dobro, ne čakajte in jo končajte. To je najboljše, kar lahko naredimo za nekoga drugega in za nas. Vendar naredite to s previdnostjo in brez laži.

Nasvet: Vedno se poskušajte postaviti na mesto nekoga drugega. Kaj bi nekdo naredil na vašem mestu? Kako bi se počutili, če bi bilo obratno?

5. Vrniti se k bivšemu
Življenje je sestavljeno iz različnih obdobij. Da greste nazaj k nekdanjemu partnerju, samo za to, ker ne prenesete več osamljenosti ali iz katerega koli drugega razloga, ne pomaga nobenemu. Ne prepustite se težkim trenutkom po koncu zveze. ''Od ljubezni nihče ne umre,'' rečejo babice in dedki, ki imajo seveda popolnoma prav.

Nasvet: Pomislite, kako ste se počutili ob tej osebi, ko ste bili v zvezi z njo. Ampak bodite objektivni in se spomnite dobrih in slabih stvari. Analizirajte, ali res sodi v vaše življenje in če si res želite biti del njegove zgodbe.

6. Odpustiti nezvestobo, ko jo v resnici ne
Bistvo tega ni, ali je dolžnost odpustiti nezvestobo ali ne. Vsakdo lahko svobodno odloča o svojih odločitvah. Vendar je pomembno, da se naučimo živeti z njimi. Ne recite, da ste mu odpustili, če mu v resnici ne zaupate več.

Nasvet: Odločite se, kakor želite. Ampak bodite dosledni pri svojih odločitvah.

7. Sprijazniti ali predati
Če ni to, kar ste vedno iskali, ne smete obtičati. Pojdite naprej. Cenite, učite se, bodite hvaležni, ampak obrnite nov list. Ljubezen ne pride, razen, če jo čakate z odprtimi rokami. Morda je ne boste našli hitro, mogoče je sploh ne boste našli, ampak vsaka situacija je boljša, kot da se odrečemo našim sanjam in prisilimo nekoga, da se odpove svojim.

Ampak, če ste jo že našli in ste prepričani, da je on pravi, ga nikoli ne zapustite, ne obupajte in nikoli se ne prenehajte boriti za tisto, kar je vredno.

Vir: www.24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubezen-Spolnost-Napake-Odnosi-ZvezaDomov
Powered By GeekLog