Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubezen-Popolnost-Dajanje-Sprejemanje
Najprej morate imeti radi sebe

nedelja, 17. december 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Ali se kdaj počutite, da niste dovolj ljubili ali vas niso ljubili, pa si želite več? Si kdaj rečete, da boste popolni, ko boste našli pravo ljubezen? Vendar morate najprej ljubiti sebe.

Če boste iskali ljubezen in odobravanje zunaj, je ne boste našli.
Veliko ljudi ob besedi ljubezen misli na dajanje in sprejemanje ljubezni z drugo osebo. A ljubezen v resnici nima povezave z drugo osebo. Če jo najprej iščete tam, je to kot iskati zlato na drugi strani mavrice  - tam je preprosto ne boste našli.

Ljubezen je v nas. To je naša pravica ob rojstvu.
Ni pomembno, kako močno se trudite najti ljubezen izven sebe, je ne boste našli. Ljubezen ni tisto, kar iščete, ljubezen ste vi sami. To je zelo pomembna razlika. Če veste, da ste vi sami ljubezen, potem jo boste lahko celo življenje delili z drugimi. Zato se ponovno povežite s svojo notranjo ljubeznijo. Kako se povezati s svojo notranjo ljubeznijo? Najprej moramo začeti ljubiti sebe.

Da bi začeli s tem procesom, poizkusite s temi tremi aktivnostmi:

Naredite nekaj ljubečega zase vsak dan
Vprašajte se, kaj si želite in si to tudi privoščite. Naredite zase nekaj, kar si želite, da bi drugi naredili za vas. Poskrbite najprej zase.

Najdite miren prostor in zaprite oči
Trikrat globoko vdahnite in izdahnite, da bi se povezali s svojo notranjo ljubeznijo. Razmišljajte o nekom, ki ga imate radi. Lahko je vaš otrok, prijatelj ali pa domača žival. Lahko pa je tudi projekt, ki mu strastno sledite ali pa ga razvijate. Začutite to ljubezen in jo poizkusite zadržati, kolikor je mogoče. Bodite sami ta ljubezen.

Povejte si, da se imate radi
Ta vaja je verjetno najtežja od vseh treh. Pojdite do ogledala, poglejte si v oči in si recite, da se imate radi.

Te tri vaje bodo ponovno vzpostavile povezavo z vašo notranjo ljubeznijo. Tako boste lahko sprejemali in dajali svojo ljubezen.Vsak odnos je osnovan na dajanju in sprejemanju, tudi odnos s samim seboj. Ko se imate radi, vam bo tudi vesolje vračalo to ljubezen. Ljudje vas bodo hoteli imeti radi.

Prevedla in priredila Petra Strugar

Vir: www.finerminds.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ljubezen-Popolnost-Dajanje-SprejemanjeDomov
Powered By GeekLog