Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Krozno-Gospodarstvo-Bled-Konferenca
Konferenca o krožnem gospodarstvu - priložnosti in izzivi

petek, 11. september 2015 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Ekologi brez meja in Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije pripravljamo konferenco o krožnem gospodarstvu, ki bo 3. novembra 2015 potekala na Brdu pri Kranju. Odgovorila bo na dve ključni vprašanji za Slovenijo: bomo zgodbe krožnega gospodarstva soustvarjali ali zgolj opazovali; in če se odločimo za takšen prehod, kako ga bomo izvedli in kaj za to potrebujemo?

Evropska komisija je lani objavila sveženj o kožnem gospodarstvu, ki se ga je nova komisija odločila do konca leta 2015 nadgraditi z ambicioznejšim predlogom. Maja letos je Komisija objavila Kažipot za prehod v krožno gospodarstvo, konec maja pa odprla javno posvetovanje, ki se je zaključilo konec avgusta. Medtem nekatere države, regije in podjetja v modelu že prepoznavajo priložnosti.

Model terja spremenjen način razmišljanja, predvsem pa sodelovanje in povezovanje različnih deležnikov družbe pri odstranjevanju ovir za prehod v krožno gospodarstvo. Konferenca bo združila tako sooblikovalce politik na mednarodni in nacionalni ravni, kot tudi izkušnje praktičnih primerov preoblikovanja poslovnih modelov podjetij in strategij lokalnih skupnosti in regij.

Konferenca je namenjena velikim, srednjim in malim podjetjem različnih panog, univerzam in fakultetam, študentom, raziskovalnim inštitutom in centrom, ministrstvom, javnim gospodarskim službam, odpadkovnim shemam, občinam, regionalnim razvojnim agencijam, lokalnim akcijskim skupinam, nevladnim organizacijam, političnim strankam ter medijem.

Zato bo dogodek tudi odlična priložnost mreženja, saj je učinkovita raba virov in krožno gospodarstvo eno od področij, ki jih zajema program črpanja kohezijskih sredstev v naslednji finančni perspektivi. Zagotovljeno bo simultano slovensko-angleško tolmačenje in brezplačni skupni prevoz iz Ljubljane do Brda pri Kranju in nazaj.

Več informacij:

Piše: Erika Oblak 

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Krozno-Gospodarstvo-Bled-KonferencaDomov
Powered By GeekLog