Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Konec-Zveze-Intimni-Pogovori
To 20-minutno vajo bi morali redno izvajati vsi pari

petek, 30. november 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Eden od poglavitnih razlogov za konec zveze je slaba oziroma neobstoječa komunikacija.

Pri tem ne mislimo pogovorov, ki se vrtijo okoli rutinskih nalog ali delavnika, ampak o intimnih pogovorih o partnerjevih občutkih in počutju.
Obstaja vaja, ki traja le dvajset minut in obljublja, da bo partnerja, ki ju je rutina razdvojila, spet povezala. Vajo je treba izvajati redno, če je možno vsak dan.

Partnerja naj izberete čas v dnevu, ko vesta, da ju nihče ne bo motil in se bosta lahko posvetila drug drugemu. Prvi partner naj drugemu pet minut razlaga, kaj je tisti dan doživel, kaj ga je začudilo, razveselilo, presenetilo, razžalostilo, kakšne potrebe je začutil, česa si je zaželel … Drugi ga posluša, brez podvprašanj in sodb, nato pa naj v nekaj stavkih povzame, kaj mu je partner povedal. Če nečesa ni dobro razumel, naj mu partner določene stvari še enkrat razloži, nato pa zamenjata vlogi in se nadaljnjih 10 minut posvetita mislim drugega.

Na koncu vaje izmenjajta svoje občutke o slišanem. Pri tej vaji je pomembno, da partnerja med govorom ne prekinjate, ampak ga pozorno poslušate in ga poskušate razumeti.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Konec-Zveze-Intimni-PogovoriDomov
Powered By GeekLog