Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Koncentracija-Misljenje-Razpolozenje
Izboljšajte koncentracijo, mišljenje, razpoloženje

četrtek, 26. maj 2016 @ 16:20 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Izboljšajte koncentracijo, mišljenje, razpoloženje

Feniletilamin (PEA) vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni, ga v možganih nastaja več, zato ga imenujemo tudi »molekula ljubezni«. Raziskave kažejo na pomanjkanje PEA pri mnogih nevroloških motnjah

Klamatske alge v izdelkih NutriMax, Klamin, KlaMax in KlamaUp predstavljajo absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina – PEA (Klamin®). V klamatski algi NutriMax je tudi veliko ostalih hranil, ki so za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje zelo pomembna: vitamine B1, B3, folno kislino in B12. Vsebuje tudi širok spekter karotenov, oba vitamina A in ksantofile, ki imajo nevrozaščitne lastnosti. NutriMax  je bogat tudi s klorofilom, ki je močan antioksidant, aktiven tudi v živčnem sistemu, ter železom, mineralom energije in življenjske moči.

NutriMax, Klamin, KlaMax in KlamaUp zato priporočamo pri učenju in povečanih psihičnih obremenitvah-izboljšuje pozornost in zbranost, pri utrujenosti, povečanem stresu, nihanju razpoloženj,…

Nekaj komentarjev strank:

NutriMax res deluje pri motnjah koncentracije. Moj otrok je bil tri leta od tega tik pred tem, da začne jemati zdravilo. Psihologinja je rekla, da druge rešitve ni, mi pa se s tem nismo sprijaznili. Začel je piti NutriMax kapsule in sicer 1 pred poukom. Rezultat je bil fascinanten. Težave s koncentracijo so se bistveno zmanjšale. Otrok dobiva v šoli štirice in petice. Ne morem pa trditi, da ima idealno koncentracijo, a kateri otrok jo pa ima.

Forum Med.over.net

Klamatska alge sem začel jemati pred približno dvema mesecema. Dnevno pojem 6 kapsul.  Tudi v času največje obremenitve (zaradi šolskih obveznosti), je stanje veliko boljše, kot je bilo prej.  Prav tako sem opazil, da se veliko lažje skoncentriram. S tem si precej skrajšam čas učenja in mi zato ostane več prostega časa. Poleg tega pa sem tudi bolj umirjen; situacije, ki so me pred pričetkom jemanja kapsul razburile, me sedaj ne tako pogosto.
A.M.

KlamaUp - so zakon. Hvala vam. Včasih katero pozabim vzet ampak nič zato, ker se ne pozna na razpoloženju. Sem veliko bolj nasmejana in zbrana pri svojem delu. 
T. H.

Nekaj povzetkov iz knjige Carroll L., Tober J.; Indigo otroci so med nami o težavah s hiperaktivnostjo in motnjo pozornosti.

Čudež iz jezera Klamath: modro zelene alge

»Dr. Hallowell je bil leta 1998 vodilni govornik na konferenci Pacific Region Learning Disabilities Drug Treatment v Honoluluju na Havajih in del njegovega nagovora je zajemal terapijo za ADD brez zdravil. Na vrhu njegove liste je bila modro zelena alga, naravno živilo, ki ga pridobivajo iz Gornjega klamatskega jezera.
Modro zelena alga iz jezera Klamath zaradi učinkov, ki jih imajo na mnoge tiste, ki so jo odkrili, hvalijo kot »super živilo«. Je naravna hrana, ki je ne pridelujejo, temveč nabirajo.

J. F. Taylor, ki je prav tako industrijski psiholog, je avtor knjige Helping Your Hyperactive ADD Child (Pomagajte svojemu hiperaktivnemu otroku z ADD) in videa Answers to ADD: The School Success Tool Kit (Odgovori na ADD: pripomočki za uspeh v šoli). V poročilu prehrani namenjene posebne številke revije Network of Hope navajajo njegove besede:« Čeprav nisem povezan z nobenim od podjetji, ki nabirajo, proizvajajo ali tržijo hrano, zdravila ali posebna živila, sem se v okviru svojega dela zelo odkrito pogovarjal s tisoči staršev in strokovnjakov o ADD-ju in ADHD-ju in starši so mi venomer znova omenjali, kako zelo je otrokom z ADD-jem in ADHD-jem pomagalo uživanje modro zelene alge.«

Ugotovila sva torej, da mnogi starši otrok skupine indigo zelo uspešno uporabljajo modro zelene alge iz jezera Klamath kot dodatek hrani-in prisegajo na njihovo koristnost! Pravijo, da ne vsebujejo strupenih snovi, pač pa bistvene vitamine (zlasti so te alge zgoščen vir beta karotena in vitamina B12) in imajo tudi druge značilnost »super živila«.

Od vseh snovi, za katere sva izvedela na najinih potovanjih, ta vrsta alg izstopa kot najpogosteje omenjena in tudi najbolj učinkovita brez drugih dodatkov. Ali lahko pomaga pri ADD-ju? Bo pomagala otroku tipa indigo uravnotežiti njegove lastnosti? Mnogo je ljudi, ki so trdno prepričani v to- pa tudi dokazov ne manjka. Nekateri verjamejo, da bi jih morali v svojo prehrano vključiti vsi ljudje!«

Avtorja knjige, str. 190-192

Odraščal sem kot »indigo«, Ryan Maluski

»Velikanski preboj se mi je zgodil, ko sem se seznanil z živo osnovno hrano, imenovano vrhunske modro zelene alge. Komaj tri dni sem jih jedel, ko se je začelo moje življenje v celoti spreminjati. Čutil sem, kakor da se povezujejo tokokrogi v mojem telesu, jaz pa sem se razširil, da bi v ta obseg zajel vse svoje vidike! Bil sem miren in obvladan-moja zbranost se je večala vzporedno z ravnijo moje energije in spominom. Obšel me je nov občutek notranje moči, bil sem bolj umirjen in uravnovešen kot kdajkoli prej. To živilo mi je resnično rešilo življenje. Zelo ga priporočam vsem drugim ljudem rodu indigo.
Če bi imel sam otroka rodu indigo, bi z njim ravnal drugače. Takoj bi mu priskrbel vrhunsko organsko hrano, zlasti modro zelene alge,…«

Knjiga str. 210-211

Povzetki  nekaterih  študij ( na voljo v VI-DA Studio d.o.o.):

ADHD STUDY – ADHD Center, Department of Infantile Neuropsychiatry, Hospital of Alessandria.
In this study, recently concluded and which lasted one year, 30 subjects, from 6 to 17 years affected by syndrome of hyperactivity and inattention, were treated with Klamin®. 25 subjects concluded the study. There were significant improvements of the executive functions and on attention and significant reduction of the symptoms of inattention, impulsivity and hyperactivity were observed.
Study on depression – Department of Psychiatry, Hospital San Raffaele, Milan.

In this study, 16 patients with moderate depression, who did not want or did not respond in a positive manner to pharmaceutical treatments, added a small quantity (circa 500 mg.) of Klamath extract (Klamin®) to their therapy for one month. Despite the small quantity and the reduced period, half of the patients reported a significant improvement of their condition.

VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Koncentracija-Misljenje-RazpolozenjeDomov
Powered By GeekLog