Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Knjiga-Vrt-Ucilnica-Zivljenja-Zivalske
Komu bomo dovolili vstop na naš vrt, v naš dom?

ponedeljek, 19. marec 2012 @ 05:03 CET

Uporabnik: Sonce

KOMU BOMO DOVOLILI VSTOP NA NAŠ VRT, V NAŠ DOM?

Ali veste, da škodljivcev kot navadno imenujemo živali, ki uničujejo naš pridelek, moder vrtnar ne zastruplja? To delo prepušča drugim živalskim vrstam, saj ve, da na primer siničji par dnevno znosi v lačne kljune svojih mladičev tudi 400 in več gosenic, ki jih najde na bližnjem drevju, da količina golih polžev, ki jih poje krastača v eni noči preseže njeno telesno težo.

Za krastačo prav nič ne zaostaja jež, netopirji pa nas bodo najbolje ubranili pred piki komarjev in pred črvivostjo jabolk, saj metuljčki jabolčnega zavijača letajo samo ponoči ...

Živi svet pa lahko spoznavamo ne samo v vrtnem okolju temveč tudi na okenski polici in balkonu. Več resnic o sobivanju z živalskim svetom boste izvedeli v knjigi VRT, UČILNICA ŽIVLJENJA. Za velike in majhne otroke, ki se z živalskim svetom šele spoznavajo, pa je primeren priročnik KATERA ŽIVAL JE TO?.

Obe knjigi sta delo fotografa in pisca Ivana Esenka, ki se s proučevanjem živalskega sveta vrtov ukvarja že vrsto let. S povsem praktičnimi pristopi, kot so nameščanje gnezdilnic za ptice, netopirnic in gnezdilnic za samotarske čebele, na svojem vrtu omogoča bivanje pestri živalski združbi. Pridobljene izkušnje objavlja v številnih člankih v revijah in časopisih, na to temo pa je napisal tudi nekaj knjig.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Knjiga-Vrt-Ucilnica-Zivljenja-ZivalskeDomov
Powered By GeekLog