Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Knjiga-Homeopatsko-Zdravljenje-Rastlin
Homeopatija za kmetijo in vrt

četrtek, 13. april 2017 @ 09:40 CEST

Uporabnik: Sonce

Homeopatija za kmetijo in vrt

Homeopatsko zdravljenje rastlin je knjiga, s katero nas avtor Vaikunthanath Das Kaviraj spodbuja k zdravemu načinu pridelave rastlin in je začetek revolucije v kmetijstvu.

Vaikunthanath Das Kaviraj s to knjigo orje ledino, po dolgoletnih izkušnjah mu je uspelo najti primerna homeopatska sredstva-zdravila za mnogo problemov v kmetijstvu, s čimer je omogočil kmetom, da ne uporabljajo herbicidov, fungicidov in insekticidov. Zdravje rastlin je boljše, zato postanejo rastline "imune" na povzročitelja bolezni. Pridelek se poveča, zato se lahko uporaba umetnih gnojil ustrezno zmanjša ali pa povsem opusti.

Za razliko od kemičnega poljedelstva so homeopatska zdravila učinkovita, varna, ekološko neškodljiva in zagotavljajo uporabniku najcenejši možen način za ohranjanje kmetije in vrta v najugodnejšem stanju za gojenje rastlin. Zdravljenje z njimi je alternativa za vse, od bolezni rastlin, ki jih povzročajo bakterije, virusi ali glive, pa do napadov škodljivcev in poškodb rastlin (npr. zaradi presajanja). Uporabno je tako v velikih kmetijskih obratih kot tudi pri ljubiteljskem vrtnarjenju.

Avtor navaja, da je Rudolf Steiner prvi uvidel, da je obdelovanje gole zemlje s kemičnimi gnojili napačna pot, zato je razvil nekaj preparatov za izboljšanje prsti, njegovi preparati obnavljajo mikrobno življenje prsti, dodajo potrebna hranila v obliki, ki jo rastline lahko prebavijo in izboljšujejo strukturo prsti.

Poudarek v knjigi je na pomembnosti hranilnih snovi, zdravljenju pri napadu škodljivcev, bakterijskih, virusnih in glivičnih obolenjih, poškodbah ter pri zatiranju plevela.

Knjiga je obsežna (ima ca. 330 strani), nudi poleg obširnega splošnega dela, ki je namenjen razumevanju delovanja homeopatskih sredstev, številna homeopatska sredstva s podrobnimi opisi ter odnosi glede na druga sredstva.

Bogata je z barvnimi fotografijami škodljivcev, bolezni ali posledic pomanjkanja določenega hranila z opisom nadloge, da lahko bralec lažje identificira bolezen ali škodljivca ter ugotovi, katero zdravilo bi njegovo bolezen odpravilo. Nekatera zdravila so uporabna le v en namen, medtem ko so druga učinkovita pri več boleznih, zato se le-ta v knjigi navajajo v več poglavjih.

Homeopatska zdravila, izdelana po navodilih avtorja te knjige, so v prodaji tudi v Sloveniji (prodaja jih Bojca Januš).

Ta knjiga je pripomoček in priročnik, ki ponuja možnost odprave kemičnih sredstev na kmetiji in v vrtu, zato jo toplo priporočamo vsem.

Nekaj strani knjige (v angleškem oz nemškem jeziku) si lahko pogledate na naslednji povezavi: www.publishin.org/

Zaradi velikega interesa pri sonaravnih kmetovalcih smo sprožili postopek izdaje slovenske različice knjige. Prve izvode lahko pričakujemo na knjižnih policah že sredi poletja 2017 - ravno prav, da boste lahko na svojem vrtu praktično preizkusili podane recepte in metode.

Naročilo lahko oddate po e-pošti na: prodaja@stella-sp.si, ali po telefonu: 07 30 73 940, nato boste prejeli položnico in predračun. Pričakovani datum do katerega boste prejeli plačane izvode pa je 31.8.2017.

PRVA PREDNAROČNIŠKA AKCIJA TRAJA DO 5.5.2017, za naročnike, ki plačajo knjige zaključno s tem datumom, velja prednaročniška cena:

27 € ZA BROŠIRANO RAZLIČICO (popust je 32,33 % na redno ceno, ki bo: 39,90)
32 € ZA TRDO VEZANO RAZLIČICO (popust je 36,88 % na redno ceno, ki bo: 49,90)


K ceni je treba prišteti še strošek dobave - 3,5 €

Ekipi društva Ajda in založbe Stella


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Knjiga-Homeopatsko-Zdravljenje-RastlinDomov
Powered By GeekLog