Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Kdo_Sedi_Na_Petrovem_Stolu
Kdo sedi na Petrovem stolu?

ponedeljek, 12. november 2007 @ 20:51 CET

Uporabnik: Pozitivke

Novo – izšel je drugi del knjige z naslovom:
Samo za bistre glave in dobre analitike
Kdo sedi na
Petrovem stolu?

Kaj se odigrava pod krinko „krščansko“? Kdo že 2000 let z neverjetno predrznostjo zavaja človeštvo? Kdo grozi z najtežjimi kaznimi dobrovernim ljudem, ki bi radi uporabili svoj razum? Kdo je mučil drugače misleče, jih dal usmrtiti in govori danes o inkviziciji kot „napredku“? Kdo je dal izkoreniniti cela ljudstva in danes to slavi kot „srečno krivdo“? Kdo je demoniziral žensko z usodnimi posledicami vse do danes?

Današnji prakristjani pojasnjujejo zlorabo imena Jezusa, Kristusa. V seriji oddaj, ki jih oddajajo po vsem svetu, prikazujejo veliko dokaznih dejstev o tem, da so usodne spletke Petrovega stola sedanjost. Vsega tega se zaveda le malo ljudi, kajti svetohlinstvo te organizacije in njenih funkcionarjev je bilo in je neprekosljivo.

Odlomek iz knjige:

„Veliki inkvizitor
je zgodovinska kvalifikacija;
smo nekje v kontinuiteti.
Toda danes poskušamo to,
kar je bilo storjenega
s takratnimi metodami –
ki jih je delno moč kritizirati –
narediti z današnjim pojmovanjem prava.

Reči pa moramo,
da je inkvizicija vendarle bila
napredek, ker niso smeli več soditi
brez inkvizicije, to pomeni,
da so morale biti preiskave.“

Kardinal Ratzinger, zdajšnji papež Benedikt XVI.,
dne 3. 3. 2005 na TV kanalu ARD, oddaja Kontraste

    Petrov stol se je zavaroval. V Codex juris
    canonici piše: Papeža ne more nihče
    poklicati pred sodišče.“

V švicarskem časopisu Blick online, dne 17. 8. 2005 pod naslovom Papež išče zaščito pri Bushu beremo: „V Teksasu teče proces zaradi seksualne zlorabe dečkov, in na listi obtoženih“, očitno gre za daljšo listo – izstopa ime Josef Ratzinger. Nadalje piše: „Pravzaprav je jasno, da papež Benedikt XVI. ni le poglavar katoliške cerkve, pač pa je tudi šef države in uživa diplomatsko imuniteto. Kljub temu so odvetniki v neki delikatni zadevi dosegli predsednika ZDA. Georga W. Busha, ki je strogo veren, so prosili za imuniteto za Pontifexa, kajti današnjega papeža so v Teksasu civilno tožili. V procesu gre za spolno zlorabo treh dečkov s strani duhovniškega pripravnika. Tožilci očitajo Ratzingerju, da je kot takratni vodja verske kongregacije skupaj z nadškofijo Galveston-Houston, v devetdesetih letih prikril dogodke. In odvetnik žrtve“, tako piše v časopisu, „se pri tem sklicuje na Ratzingerjevo pismo iz leta 2001, kjer naj bi pisalo, da mora vse težke prestopke, kot je zloraba mladoletnih, obravnavati Ratzingerjeva kongregacija.“

Vatikan zahteva prikrivanje deliktov.
Največje varovanje tajnosti“ – sicer izobčenje

Vemo, da tu ne gre za posamezne primere, ampak da je na tisoče duhovnikov, ki so zagrešili seksualno skrunjenje otrok. V Spiegel online, dne 17. 2. 2004 lahko preberemo, da se je pri uradnem izvedenjskem mnenju po nalogu ameriške škofovske konference izkazalo, da se je – samo v ZDA – med leti 1950 in 2002 skoraj 4500 duhovnikov pregrešilo nad otroki. V tem času je v 195 škofij prispelo 10.667 tožb. Lahko si mislimo, da je ta številka veliko prenizka, kajti večina primerov zlorab sploh ne pride na dan.

Ravno v ZDA se je glede tega zelo izkazal kardinal Bernhard Law. Leta in leta je vedel za seksualne zlorabe, pa proti storilcem ni nič ukrenil. Nekemu storilcu so to na primer očitali od osemdesetih let, toda vedno znova so ga premeščali iz ene občine v drugo. Tudi to poročilo lahko preberemo v Spiegel online .
In kaj je bilo s tem kardinalom, ki je prikrival storilce? Bernhard Law je napravil kariero. Maja 2004 je bil imenovan za arhipresbitra rimske bazilike Santa Maria Maggiore in se preselil v Rim. 11. aprila 2005 je v Petrovi katedrali obhajal eno od maš za umrlega papeža. Bil je tudi eden izmed 115 kardinalov, ki so teden dni pozneje volili papeža. In novo pečeni papež Benedikt XVI. ga je takoj, 7. maja, obiskal v njegovi baziliki. Torej, ta kardinal se obnaša tako, kot pač ukaže Petrov stol. Kajti, kot smo že omenili: kdor obelodani primere seksualne zlorabe – tako je zapisano v uradnem spisu Vatikana – mora biti kaznovan z izobčenjem. Vemo pa, da izobčenje pomeni izključitev iz cerkve in po katoliškem nauku večno prekletstvo.

O praksi prikrivanja primerov zlorabe s strani katoliških duhovnikov, dne 19. 8. 2003 Süddeutsche Zeitung piše:
Katoliška cerkev: duhovniki morajo prikrivati seksualne zlorabe. Po nekem britanskem časopisnem poročilu je Vatikan v 60 letih uradno odredil, da se ne sme dopustiti, da seksualne zlorabe s strani duhovnikov prodrejo v javnost. Šele pred dvema letoma je vodstvo katoliške cerkve potrdilo to odredbo. 'Škofje po vsem svetu so leta 1962 v strogo zaupnem dokumentu iz Vatikana dobili navodila, da takšne delikte 'v največji tajnostji' zasledujejo znotraj cerkve', je poročal londonski časopis The Observer. Tudi žrtve zlorabe naj bi bile pod grožnjo izobčenja zavezane k molčanju. Znotraj cerkve pa bi zlorabo morali prijaviti. Vatikan do tega doslej še ni zavzel stališča.“
Nekaj vrstic naprej beremo:„Leta 2001 je nemški kardinal Ratzinger (op.: Medtem je postal papež Benedikt XVI.) v eni novih okrožnic poudaril, da je dokument še veljaven“, piše Observer.

Izdajatelj: Univerzalno življenje
Vezava: mehka
Obseg: 212 strani (format 17 x 12 cm)
Cena: 6,00 EUR (+ poštni stroški)


Oba dela knjige Kdo sedi na Petrovem stolu?

dobite po ceni 10,00 EUR (+ poštni stroški)

Knjigi lahko naročite na naslovu:
Univerzalno življenje, Celovška cesta 87, 1000 Ljubljana
tel./fax 01/568-4148 - informacije vsak ponedeljek od 18.00 do 19.00 ure
Dežurna informacijska pisarna vsak torek od 10.00 do 12.00 ure
InterNet: www.univerzalno-zivljenje.si
email: info@univerzalno-zivljenje.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Kdo_Sedi_Na_Petrovem_StoluDomov
Powered By GeekLog