Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Kalifornija-Solarna-Elektrarna-Eko-Razvo
Največja solarna elektrarna na svetu

ponedeljek, 10. marec 2014 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

V Kaliforniji so odprli največjo eko solarno elektrarno na svetu. Razvoj solarne elektrarne so omogočili Google, NRG Energy in BrightSource Energy.

Največja solarna elektrarna na svetu pridobiva energijo sonca s pomočjo zrcal, ki merijo 10m v širino. Gre za orgomen sistem 300.000 zrcal, ki jih upravljajo računalniško z namenom, da optimalno izkoristijo energijo sonca. Pomeni, da se zrcala prilagajajo glede na kot sončnih žarkov.

Zrcala usmerjajo sončno svetlobo v stolp, kjer se voda spreminja v paro in tako zagotavlja čisto energijo za obratovanje turbine.

Sončna elektrarna oskrbuje 140.000 domov z zeleno čisto energijo. Na ta način zmanjšajo izpust 400.000 ton ogljikovega dioksida v enem letu. Toliko ogljikovega dioksida proizvede 72.000 avtomobilov v enem letu.

Vsekakor gre za velik projekt, ki bo imel pozitivne učinke na okolje in s tem na ves planet. Vsi si želimo več takih projektov. Tudi v Sloveniji bi morali začeti bolje izkoriščati naravne danosti in izkoriščati zeleno energijo. Med drugim tudi s pomočjo vetrnih elektraren saj tudi vetrne elektrarne predstavljaja "čist in učinkovit način pridobivanja električne energije".

Več informacij: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=121544&p=irol-newsArticleNRG&ID=1899656

Vir: www.eko-planet.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Kalifornija-Solarna-Elektrarna-Eko-RazvoDomov
Powered By GeekLog