Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Kako-Premagati-Kandido
Kako premagamo kandido?

sreda, 28. februar 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Kako premagamo kandido?

Že več kot 15 leti je minilo, ko me je poklicala neka novinarka in povedala,da jo je zdravnik napotil k nam, ker ima razraščeno kandido povsod: v prebavilih, krvi, pod kožo, v ušesih. Poskusila sta že vse – pa je bilo samo še slabše. Dogovorili sva se za terapijo in ustrezno hrano.

Res je upoštevala navodila in v roku slabega leta me je ponovno poklicala in povedala, da so testi pokazala, da je kandida v mejah normale.

Od takrat smo pomagali že mnogim. Odvisno od tega, koliko so upoštevali naša navodila. Glede na to, da imamo dobre povratne informacije strank o uspešnosti odpravljanja te glivice vas želimo ponovno spomniti in opomniti na to problematiko.

Kandida  Albicans je  glivica, ki normalno živi v naših prebavilih in jo imata pod kontrolo zdrava črevesna mikrobiota in dober imunski sistem. Kadar sta ta dva dejavnika motena kandida dobi možnost, da se razbohoti in povzroči kopico težav, kot so nespečnost, pogosta utrujenost, pešanje spomina in pozornosti, težave s kožo, prebavne težave, pomanjkanje energije, pogosti glavoboli, ponavljajoče težave s sečili, vaginalnimi vnetji itd.

Da se temu izognemo vam iz izkušenj predlagamo, da najprej prenehate s 'hranjenjem glivic'. Dobesedno jih moramo izstradati. To pomeni, da jim maksimalno omejimo dostop do sladkorja in ogljikovih hidratov.

Potrebno je vedeti, da ko enkrat pričnemo kandidi odvzemati hrano se le-ta brani in izloča izdatne količine strupov, ki jim rečemo alfa toksini.  Le-ti slabo vplivajo na naš živčni sistem, kar lahko v začetni fazi povzroča 'poslabšanje simptomov' kot so: povečanje utrujenosti, razdražljivosti, brezvoljnosti,…

Priporočamo dieto, s katero pa žal ne bomo zadostili vsem potrebam telesa po hranilih. Zato je v času diete za kandido nujno pomanjkanja dopolniti z učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili, ki močno razkisajo telo in dodajo organizmu vsa potrebna hranila. To lahko dosežete s  klamatskimi algami ( z izdelkom NutriMax), ki vsebujejo preko 100 hranil. So najboljši vir antioksidantov in klorofila ter molekul, ki nase vežejo strupe in jih pomagajo izločati iz telesa. Klamatske alge-izdelek NutriMax močno razkisa in prečisti telo.

NutiMax vsebuje tudi veliko feniletilamina, ki na naraven način izboljšuje razpoloženje, počutje, pomaga proti utrujenosti…

Priporočamo okrepitev črevesne mikrobiote s probiotiki, ki so učinkoviti, aktivni in so se zmožni razmnoževati v našem črevesju, ter ga kolonizirajo oz. nadvladajo kandido. Študije (preko 80) so pokazale, da je najučinkovitejši pri tem L.acidophilus DDS-1 in bifidus v izdelku NutriFlor. Dokazano nadvlada 23 patogenih bakterij.  

Pogosta težava pri kandidi je tudi pomanjkanje prebavnih encimov in poškodovana črevesna membrana oz. luknjičasto črevo, ki prepušča v obtok neprebavljeno hrano. Neprebavljena hrana začne gniti. Posledica tega so napenjanje, vetrovi, pri nekaterih pride do zaprtij, pri drugih do drisk, zastrupljanje s plini. Zato je potrebno v telo vnašati tudi zadostno količino encimov FloraZym, ki pomagajo pri prebavi hrane. Lahko jih dopolnimo še z izdelkom NutriZym, če imamo večje zdravstvene težave oz. ko uživamo težje prebavljivo hrano (pice, kruh, testenine ip). Posebnega pomena za razkrajanje kandide pa je encim proteaza, ki je tako v FloraZymu kot tudi v NutriZymu. Če v telo vnesemo zadostno količino encima proteaze, le-ta postopno nadvlada kandido.

Če sumite, da imate nekatere omenjene simptome si lahko okvirni test za ugotavljanje kandide (ni za druge glivice) naredite sami doma.
V prozoren kozarec nalijte čisto vodo in zjutraj na tešče pljunite vanjo. Počakajte do 15 minut. (Znaki pa se lahko pokažejo že po 10-20 sekundah). Če se iz sline spuščajo nitke, grudice ali meglice, to pomeni, da v vaši slini prevladuje kandida. Takrat se lahko naročite na posvet. Zdrava slina ostane brez sprememb in plava na površju.

V VI-DA Studiu izvajamo tudi računalniško diagnostiko, kjer vam lahko svetujemo več.
Imamo večletne izkušnje in dobre povratne informacije klientov.


VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Kako-Premagati-KandidoDomov
Powered By GeekLog