Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/KajJeLjubezen
Kaj je Ljubezen

torek, 20. december 2005 @ 06:21 CET

Uporabnik: Drago

Kaj je ljubezen med moškim in žensko

Ženska je moškega tako zdresirala, da brez nje ne more živeti. Zato počne vse, kar od njega zahteva. Bori se za svoje življenje in to imenuje ljubezen. So celo moški, ki svojim oboževalkam pretijo s samomorom, če jih ne bi uslišala. To za njih ni nikakršen rizik - nimajo kaj izgubiti.

Niti ženska ne more ostati brez moškega. Sama zase je toliko nesposobna za življenje kot čebelja matica. Tudi ona se bori za življenje in tudi ona to imenuje ljubezen.

Eden je drugemu potreben in zdi se, da med njima obstaja vsaj eno edino skupno čustvo. Vzroki in bistvo tega čustva in njegovih posledic za moškega so popolnoma različni kot za žensko.

Za žensko ljubezen pomeni oblast - za moškega podrejenost. Za žensko je ljubezen pretveza za komercialno izkoriščanje, za moškega z občutki prežeti alibi za suženjsko življenje. "Iz ljubezni" ženska počne to kar ji koristi, moški pa to kar mu škodi. "Iz ljubezni" ženska več ne dela, ko se omoži. Moški, ko se oženi, "iz ljubezni" dela za dva. Za obe strani je ljubezen borba za obstanek. Ampak eden lahko preživi samo z zmago, a drugi s porazom. Ironija je v tem, da ženske svoj največji dobitek nabirajo v času svoje največje pasivnosti, a da jim beseda ljubezen, ko najbolj brezdušno slepijo moškega, še vedno daje avreolo nesebičnosti.

Z "ljubeznijo" si moški zamegljuje svojo strahopetno samoslepitev in sam sebe prepričuje, da je njegovo nesmiselno sužnjevanje ženi in njenim talcem - otrokom častno in da ima neki višji smisel. S svojo vlogo je zadovoljen, kot suženj je dosegel cilj svojih želja. Ker ženska iz tega razmerja povleče same koristi, se ne bo ničesar spremenilo. Sistem jo dobesedno prisiljuje v korupcijo in nihče v temu ne vidi nobenega zla.

Od ženske se ne sme pričakovati ničesar razen ljubezni, kdorkoli drugi sme dobiti vse drugo. Moškega dresiranega za sužnja, ga vsi napori vodijo samo dalje v smeri te dresure, nikoli pa v njegovo krist. Neprenehoma bo vedno več delal. A čim več bo delal, tem bolj se bo ženska od njega oddaljevala. Čim bolj se ji bo prilagajal, njene zahteve bodo večje. Čim bolj si jo bo želel, tem manj bo za njo poželjen. Čim bolj jo bo obkroževal z luksuzom, tem bolj bo lena, bolj neumna, bolj nečloveška in on bolj osamljen.

Samo ženske bi lahko ustavile vrtiljak dresure in izkoriščanja. Ženske tega nikakor ne bodo storile. Za to nimajo nobenega racionalnega razloga. Od njenih čustev gotovo ni potrebno pričakovati ničesar. Ženske so brez čustev in brez malo usmiljenja.

Svet bo še naprej vse globlje tonil v kič, v barbarstvo, v slaboumnost ženskosti; a moški ti čudoviti sanjači, se nikoli ne bodo zbudili iz svojih sanj.Vir: Esther Vilar (feministična pisateljica); Dresirani moški

21 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/KajJeLjubezenDomov
Powered By GeekLog