Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Jubilej-Dobrodelni-Koncert-Miklavz
20. Dobrodelni Miklavžev koncert

ponedeljek, 3. december 2012 @ 14:03 CET

Uporabnik: Sonce

Ob jubilejnem 20. Dobrodelnem Miklavževem koncertu zbranih skoraj 60.000 evrov za otroke

Slovenski glasbeni in plesni ustvarjalci so v okviru že 20. Dobrodelnega Miklavževega koncerta nastopili z dobrim namenom, pomagati osnovnošolcem iz socialno šibkih družin. 20. Miklavžev koncert je potekal v čudovitem ambientu prenovljene dvorane ljubljanske Opere, ki prav v letošnjem letu praznuje 120. obletnico delovanja. Z dobrodelnim dogodkom, ki sta ga vodila simpatična Iva Krajnc in stari maček opere Janez Lotrič, je bilo za otroke zbranih skoraj 60.000 evrov.

Rotary klub Ljubljana je v sodelovanju z RTV Slovenija, Rotary distriktom 1912 in SNG Opera in balet Ljubljana organiziral že 20. Miklavžev koncert, s katerim že tradicionalno zbirajo sredstva za plemenit namen. Franci Zavrl, predsednik Rotary kluba Ljubljana, je ob organizaciji koncerta dejal: »Letos bomo sredstva namenili osnovnošolcem iz socialno šibkih družin za njihovo izobraževanje, nakup šolskih potrebščin, za udeležbo v obšolskih dejavnostih, na šolskih ekskurzijah ter šole v naravi. S tem jim namreč želimo omogočiti enake možnosti za osebno rast in izobraževanje.«

Jaka Pucihar, dolgoletni organizator koncerta, je namen donacij pojasnil tako: »Zbrana sredstva gredo neposredno osnovnim šolam, ki se prijavijo na razpis. V sodelovanju Rotary klubov po vsej Sloveniji z lokalnimi osnovnimi šolami pomagamo učencem, ki prihajajo iz finančno slabše preskrbljenih družin, in tako zagotovimo, da sredstva zares gredo v prave roke.«

Dobrodelnosti so se pridružili tudi mnogi slovenski glasbeni in plesni ustvarjalci ter vzhajajoče zvezde in prepoznavni obrazi na slovenski glasbeno-plesni sceni s kar 19 točkami. Elegantno je dogodek otvorila skupina Eroika, ob spremljavi Simfoničnega orkestra pa so z glasbenimi točkami nastopili tudi Bernarda Bobro in Martin Sušnik, Blaž Šparovec, Nana Milčinski, Ana Soklič ter Branko Robinšak in Nataša Zupan. Darko Vidic in mladinski pevski zbor RTV Slovenija so zapeli Poletje v školjki, za njimi je nastopila Katja Šulc ob spremljavi Igorja Matkoviča na trobenti, s Schumannovimi Otroškimi prizori pa je navdušil Dalibor Miklavčič.

Helena Blagne je zapela Caruso, Darko Vidic in otroški pevski zbor RTV Slovenija Snežnega možiclja, na odru so se zvrstili še Eva Šulić, Mojca Zlobko Vajgl in Miran Kolbl, koncert pa je zaključila odlična Alenka Godec s pesmijo Daj mi nazaj.

Tango sta zaplesala Rosana Hribar in Gregor Luštek, Mariša Nač in Lucas Jerkander sta odplesala odlomek iz Hrestača, s Plesom sladkorne vile pa so dekleta s step tria Kazina pokazala Hrestača v malo drugačni obliki.

Točka večera je bil gotovo GodArt – Jure Godler in Tilen Artač sta namreč poustvarila priljubljen Gangnam stil v obliki arije. Natopili so tudi nadarjeni varovanci Centra za sluh in govor Maribor in ob zvokih tolkal odplesali Afriški ples. Za presenečenje večera je poskrbel Janez Lotrič, ki nas je vodil skozi koncert, na koncu pa zapel La Danzo iz Tarantelle Napoletane.

Tekom večera je bilo z donacijami gledalcev zbranih 59.500 evrov. Gledalce so nagovorili predsednik Rotary distrikta 1912 Otmar Zorn, predsednik Rotary kluba Ljubljana Franci Zavrl ter generalni direktor RTV Slovenija Marko Fili, ki so se zahvalili vsem, ki so koncert pomagali uresničevati v preteklih 20 letih, predvsem pa vsem, ki so z donacijami skozi vsa leta pomagali pomoči potrebnim.

Ker je socialno šibkih družin v trenutnih gospodarskih razmerah vedno več, so vsi, ki bi še želeli pomagati, vabljeni k darovanju sredstev čez celo leto. S poslanim SMS-om MIKLAVZ5 na 1919 lahko uporabniki Mobitela, Tušmobila in Simobila darujete 5 evrov še vse do konca decembra, čez celo leto pa lahko otrokom pomagate z nakazilom na bančni račun Rotary kluba Ljubljana SI56-0201-0009-2221-746 odprtem pri NLB, s sklicem SI00 20125.

Priložnost za donacije pa bo tudi v času ponovitve koncerta, v torek, 4. decembra, ob 17. uri, na 2. programu televizije Slovenija.

Dodatne informacije:
www.rotary-klub-lj.si

Janko Zrim
, 041 625 944, info@rotary-klub-lj.si
Maruša Kaučič, 01 23 91 264, marusa.kaucic@pristop.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Jubilej-Dobrodelni-Koncert-MiklavzDomov
Powered By GeekLog