Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Javna-Obravnava-zakon-Gozdovi-Koalicija
Koalicija za gozd zahteva javno obravnavo izhodišč zakona o gozdovih

četrtek, 29. januar 2015 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Opuščanje vključevanja javnosti v zakonodajni postopek je v nasprotju s pravnim redom, pretekle slabe izkušnje z upravljanjem z državnimi gozdovi pa kličejo po še obširnejši javni razpravi

Koalicija za gozd je danes na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila odprto pismo z zahtevo po javni obravnavi izhodišč za zakon o gozdovih v lasti Republike Slovenije.

Glede na kratek čas, ki je ostal do napovedane predložitve izhodišč vladi, sklepajo, da jih namerava ministrstvo posredovati v vladno obravnavo, ne da bi predhodno opravilo javno razpravo. Slabe pretekle izkušnje na področju upravljanja z državnimi gozdovi, predvsem za državo škodljive koncesijske pogodbe, potrebo po javni razpravi še povečujejo.

Opuščanje vključevanja strokovne in širše javnosti v zakonodajni postopek je v nasprotju s 7. členom Konvencije o dostopu do informacij, udeležbi javnosti pri odločanju in dostopu do pravnega varstva v okoljskih zadevah (Aarhuške konvencije). Ko so izhodišča namreč potrjena s strani vlade, se lahko nadaljnja vsebina zakona razvija samo v okviru teh izhodišč.

Odprto pismo Koalicije za gozd Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na voljo na tej spletni povezavi.

Več o Koaliciji za gozd je na tej spletni povezavi.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Javna-Obravnava-zakon-Gozdovi-KoalicijaDomov
Powered By GeekLog