NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 31-jan
 • Zimske počitnice v UGM / Zgradimo prijazno mesto

 • sreda 01-feb
 • Kavč festival 2023 v Mariboru

 • četrtek 02-feb
 • Andrej Šifrer, 70 let - Nič proti VEČnosti

 • sreda 08-feb
 • LUV fest

 • petek 10-feb
 • Valentinovo v bivši slogi

 • sobota 11-feb
 • Sobotna ustvarjalnica / Počitniška hišica: urejanje okolice

 • torek 14-feb
 • Reka sedmerih imen

 • torek 28-feb
 • Zimski festival Ljubljana

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Izobraževanje Reference Point Therapy   
  sreda, 13. januar 2010 @ 12:14 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Izobraževanje Reference Point Therapy daje učinkovita orodja za osvoboditev, samouresničitev in opolnomočenje

  Reference Point Therapy izhaja iz zavedanja, da so travmatični dogodki, ki ljudi običajno pripeljejo do tega, da poiščejo pomoč in začnejo zdravljenje ali terapijo (zlorabe, nesreče, čustveni pretresi...), samo simptomi globljih čustvenih tonov in energijskih vzrokov, ki so kot magnet, ki privlači travme in nezgode. Zato se ukvarja s tem, da poišče izvorni ton - referenčno točko, ki je vzrok.

  Ko ozavestimo, od kod prihaja vzorec, se želena osvoboditev zgodi skoraj sama od sebe - zavest namreč "prižge svetlobo kjer je bila tema", kot bi lahko simbolično povedali.

  Ko osvobodimo čustvene naboje, ki nas "držijo ujete", omogočimo ne le vzpodbuditev ozdravljenja najrazličnejših psihofizičnih simptomov, pač pa tudi doseganje višjih stanj zavesti.


  Prvi modul Reference Point Therapy izobraževanja
  Skozi učni proces intenzivnega vikenda spoznamo in izkusimo, kako resnično “biti” svoje veličastno “Bitje” ter kako udejanjamo in izkušamo “takojšnje transformacije”.

  Naučimo se modela transformiranja in osvobajanja čustvenih nabojev, ki ne temelji na "delovanju", pač pa na prepoznavanju in dopuščanju, da se spremembe zgodijo. Delamo samo na biološki liniji, medtem ko je delo z dušno linijo ter vdihom duše v telo učeno na drugem seminarju.

  Pisala sem že o dejstvu, da v svojem telesu nosimo zapise travm, katere smo doživeli ( in še ne osvobodili) ter da v svojem DNK nosimo zapise močnih čustvenih nabojev prednikov - članek je bil na tej spletni strani objavljen 5. januarja.Večina travm izvira iz biološke linije, iz naše pogojenosti preko DNK.

  Iz začaranega kroga nam lahko učinkovito pomaga Reference Point Therapy - RPT - enostavna in učinkovita metoda transformacije zavesti, sploh če se je naučimo in si samo naredimo proces osvobajanja, kadar se v življenju srečujemo z izzivi.

  Pomembno je tudi dejstvo, da Reference Point Therapy bazira na znanosti ter na univerzalnih zakonih (fizičnih in metafizičnih) ter deluje - tako kot deluje gravitacija - pa če vanjo verjameš ali ne! Osnovana je na psiholoških raziskavah, kot je delo Granta McFetridge-a PhD, kot tudi na znanosti zavesti, kot je opisana v knjigah Holographic Universe - Michael Talbot in v filmu iz leta 2005,  What The Bleep?.

  Deluje na mnogih nivojih. Razvil jo je Simon Rose s svojo ženo Evette. Njuna spletna stran je http://www.referencepointtherapy.com.

   Seminar prvega modula RPT obsega:

    * “biti” namesto “povezovati se”
    * "dovoliti” in "prepoznati" namesto “zdraviti” 
    * pomen čustev, občutkov in pot prepoznavanja izvornih tonov, ki ležijo pod njimi
    * kako najti izvorno referenčno točko - vzrok težave - ki se je morda zgodila generacije nazaj
    * kako korak po koraku njademo in osvobodimo travmo
    * drugotna korist - zaradi katere se nekateri ne pozdravijo - kako jo osvoboditi
    * vadba prakticiranja metode v parih, ki hkrati nudi prostor za globoke osebne transformacije
    * samozdravljenje in skupinsko zdravljenje
    * kako delamo RPT za otroke in živali;
    * energetsko čiščenje in čiščenje prostora
    * osvoboditev "delcev duše", ki so ostali ujeti v zelo travmatičnih odnosih
    * kako manifestirati želeno
   ter razvijanje intuicije s pomočjo RPT metode:
    * "skeniranje" telesa
    * intuitivno "branje" z angelom varuhom in "branje" prihodnosti - odpiranje višjemu vodstvu 


  Kar mnoge pri RPT navdušuje, je povdarjanje "Biti" - namesto "delati":
  V večini tehnik zdravljenja nas naučijo, kaj moramo DELATI - “povezovanje”, “kanaliziranje energije”, “nalaganje”, “opazovanje”, “kopanje”, “svetovanje” itd. To so vse besede  “delovanja”, akcije. Znan je izrek “Bodi sprememba”. V njem je povdarjen “BODI”, in ne “NAREDI” spremembo.

  Kot je lepo napisala Taja Albolena, ki je tudi učiteljica RPT: " Zdravljenja smo z obilico "delovanja" zakomplicirali in pozabili, kdo in kaj mi smo: Ljubezen, Milina, Enost in Mojstrstvo..."
   
  Zato so izobraževanja oblikovana tako, da udeležence vodijo skozi proces opuščanja "delanja", hkrati pa v vadbo polnega zavedanja Biti svojega Bivanja, naše božanskosti ( Jaz sem, ki Sem). Ko smo v stanju Bitja, smo povezani z vsem, kar nas obdaja in isto se zgodi z našim klientom. Zato ni potrebe, da  “naredimo” zdravljenje, pač pa z zavestnim prepoznavanjem izvornih referenčnih točk - vzrokov težav - dopuščamo, da se zgodijo spremembe.

  Cena seminarja
  * za predplačila - vplačila do 22. januarja je  210 e + 20% ddv, skupaj 252 eurov
  * za kasnejše prijave je cena 230 e + 20% ddv, skupaj 276 eurov.
  V ceno je vključena skripta ( katere avtorja sta ustanovitelja metode) z vsem učnim gradivom.

  Predviden termin je 30. in 31. januar v Ljubljani.

  Seminar vodim Mojca Morya Malek.

  Drugi modul izobraževanja
  je velika inspiracija številnim učencem RPT metode. Spoznavamo namreč delo z biološkimi ključnimi razvojnimi dogodki, kot so spočetje, oploditev, segmentacija, ugnezditev, utelešenje duše, rojstvo.... za katere je dokazano, da osvoboditev njihovh čustvenih nabojev omogoči doseganje višjih stanj zavesti in globokega notranjega miru....

  Ta seminar je pustolovščina, ki vas bo navdušila!

  Prav tako vam nudi pridobitev mednarodnega certifikata in dovoljenje avtorjev metode, da opravljate individualne seanse RPT-ja. Lahko se tudi povežete v mednarodno skupnost terapevtov RPT in objavite svoje podatke na mednarodni spletni strani. Res je, da se vsem priporoča opraviti tudi tretji modul izobraževanja, ki je zelo specifičen in po mojem mnenju za terapevte pomembna investicija. Tega učita samo in izključno ustanovitelja metode.

  Po opravljenem prvem modulu začenjamo tretmane iz točke čustev, po drugem pa iz točke cilja. Zaradi uporabe ključnih referenčnih točk je terapija mnogo hitrejša.

  Drugi seminar obsega:
     * model ključnih razvojnih dogodkov biološke in dušne linije
     * poustvarjanje zavesti ob našem biološkem spočetju
     * spoznavanje pomena in osvobajanje travm vsakega on ključnih razvojnih dogodkov
     * dušna linija in zdravljenje duše
     * zdravljenje travme smrti
     * ozaveščenje življenjeskega poslanstva
     * integracija duše in telesa
     * tehnika izobilja ter dodatne vaje:
     * zdravljenje hiše, zemlje...
     * zdravljenje predmetov
     * zdravljenje posla
     * manipulacija časa

  Cena drugega modula izobraževanja je:
  * za predplačila ( plačila do določenega roka) je 220 eurov + 20% ddv, skupaj 264 eurov,
  * za kasnejša vplačila pa 240 e + 20% ddv, skupaj 288 eurov.

  O datumu se bomo dogovorili na seminarju prvega modula.

  Spodaj si lahko preberete članek, ki je bil objavljen v reviji "Wellness".

  POMEMBNO: Reference Point Therapy in izobraževanja niso in ne poskušajo biti nadomestilo za posege tradicionalne medicine in ne obljubljajo ozdravljenj simptomov, ki zahtevajo posege tradicionalne medicine!

  Muza Mojca Malek s.p., Prežihova 7, Maribor

  Vstopimo v novo leto svobodnejši:

  Reference Point Therapy – revolucionarna metoda transformacije čustev

  Vse, kar smo kdajkoli doživeli, je zapisano v celicah našega telesa. Vsi najčudovitejši izpolnjujoči in srečni dogodki, kakor tudi vsi travmatični trenutki. Vsak od njih vibrira podobno, kot vibrira čustvo, katero nas je ob določenem dogodku prežemalo.
  Ko se zavemo, da v celicah telesa nosimo zapise vsega, kar smo doživeli, lahko hkrati prepoznamo, da v svojem DNK, ki je v vsaki celici našega telesa, v vsakem drobcu naše kože, v vsaki kapljici sline... nosimo tudi zapise tistega, kar se je močno vtisnilo v naše prednike, torej njihove travme in njihove radosti. Tako spoznavamo svojo pogojenost.

  KAKO IZSTOPITI IZ VRTILJAKA TE POGOJENOSTI TER ZAŽIVETI SVOBODNO IN POLNOMOČNO?

  Simon in Evette Rose sta leta raziskovala najrazličnejše metode alternativnega zdravljenja in transformacije zavesti v želji po znanju kako pomagati ljudem h kvalitetnejšemu življenju z enostavnim, jasnim in čim bolj učinkovitim orodjem "zdravljenja, ki deluje".
  Največje navdihe sta črpala iz Nevro lingvističnega programiranja, Hawajske starodavne tradicionalne metode Ho'oponopono, iz metode širjenja zavesti Soleire Green ter iz znanstvenih raziskav Grant McFetridge's o doseganjih višjih stanj zavesti z osvobajanjem neposredno povezanih čustvenih travm. Pet let sta poučevala Theta Healing.
  Pomemben preboj sta doživela v spoznanju, da si lahko ljudje prihranijo leta terapij, če se dovolj natančno prepozna izvorna referenčna točka oziroma izvor določene čustvene travme. Ko se le-ta najde in prepozna - ne le iz nivoja uma, temvec celega Bitja, je ozdravljenje večinoma trenutno.

  Vibracije travm imajo veliko moč prav zaradi tega, ker jih hranimo v podzavesti, katere prispodoba je tema. Trenutek zavestnega prepoznanja deluje kot luč, ki razsvetli to temo. Že Maori, starodavno ljudstvo Nove Zelandije, so imeli rek: »Obrni obraz k soncu in sence bodo padle za teboj«.
  Trotedenski intenzivni študij Reference Point Therapy me je v tem kratkem času spremenil intenzivneje in globlje kot katerakoli od mnogih metod komplementarnega zdravljenja, v katere sem se v zadnjih dvajsetih letih izobraževala - od Shiatsu masaže, reiki-ja, refleksoterapije, metamorfne tehnike, barvne terapije, bioorgonomije… In drugače od zdravilnega zvoka in terapevtskega trance plesa... Dan za dnem smo prek dopoldnevov poslušali predavanja ter drugo polovico vsakega dne preživeli v izmenjavi tretmanov drug drugemu ter gostom, ki so ob dnevih »odprtih vrat« zadržano prihajali na brezplačne seanse in odhajali z velikimi nasmehi.

  RPT deluje na mnogih nivojih. Prepoznava to, da travme, zaradi katerih ljudje poiščejo pomoč ( recimo zloraba, avtomobilska nesreča...) nikdar niso izvorne referenčne točke. Zakon privlačnosti razlaga, da je bila najprej v človeku prisotna določena krhkost oziroma vibracija, ki je nasilje pritegnila. Ko osvobodimo to, potem ni več vzroka, ki bi osebo odpiral določeni travmatični izkušnji. Zato na primer pravijo, da napadalec izbere žrtev, ki v sebi že ima energijo žrtve.

  Vzroki izredne učinkovitosti RPT - izkušen terapevt te metode lahko v eni terapiji doseže globlje rezultate kot leta psiholoških svetovanj in pogovorov – so v tem, da blokado ( travmo/ vzorec/ bolezen) sledimo do najzgodnejše referenčne točke v zgodovini. Ko človek "prepozna", od kod njegova težava izhaja, se zdravljenje zgodi skorajda samo po sebi, prav tako pa se zgodi preskok v zavesti. Prav tako pa terapevt ojača proces s tem, da je intuitivno povezan s klientom in prepoznava vzroke zanj. Še posebej tedaj, kadar človek sam ne more začutiti. tedaj pač proces zanj "opravi" terapevt. To pomeni veliko olajšanje, saj je pri nekaterih drugih metodah zdravljenja travm klientu zelo zahtevno in težko iti v čutenje travme.

  Dan za dnem smo bili bolj prepričani, da je metoda res hitra, nežna za klienta ( travmo zlorabe je mogoče ozdraviti brez pogovarjanja o tem, kaj se je dogodilo oziroma dogajalo v samih zlorabah) in enostavna za učenje.

  Reference Point Therapy je znanost

  Pomembno je vedeti, da pri RPT ne gre za tehniko "New Age"-a, pač pa je osnovana na znanosti zavesti ( kot razlagajo knjige Holografski univerzum Michaela Talbota in film What the bleep ) in na psiholoških raziskavah kot so medicinske teze McFetridge-a. Temelji na univerzalnih zakonih ( fizičnih in metafizičnih) in deluje, ne glede na to, ali klient vanjo verjame ali ne.

  Čustveno zdravljenje

  RPT daje enostavno in učinkovito orodje za osvoboditev čustvenih travm, bolečin in vzorcev. Z njeno uporabo sprostimo čustvene blokade na zelo globokem nivoju, brez " lupljenja čebule sloj po sloju", kot rad reče Simon. Prav zato so učinki večinoma takoj čuteni in opazni predvsem pri težavah čustvenega izvora.

  Telesno zdravljenje

  Rezultati pri fizičnih težavah so največji tedaj, kadar so te težave direktno povezane s čustvenimi stanji. Ko sprostimo čustveno travmo, ki leži za fizično težavo, ojača samozdravilni mehanizem in telo se hitro ozdravi. Prav zato poznamo primere popolnega ozdravljenja tudi tako imenovanih " neozdravljivih" bolezni. RPT je komplementarna metoda zdravljenja in nikdar ni namenjena in ne sme biti substitut za medicinsko zdravljenje. Pri ljudeh, ki se ob boleznih odločijo za RPT, se priporočajo pogostejši zdravniški laboratorijski pregledi, ki lahko pokažejo rezultate zdravljenja.

  Zdravljenje duha

  Raziskave kažejo, da so čustvene travme tiste, ki ljudem onemogočajo doseganje višjih stanj zavesti. Medicinske teze Granta McFetrifga kažejo, da travme, ki jih doživimo od spočetja pa do rojstva onemogočajo občutenje notranjega miru, tišine uma in blaženosti. Z osvobajanjem teh travm z metodo RPT pomagamo ljudem odpreti intuicijo, najti svoje življenjsko poslanstvo in doživljati višja stanja zavesti.

  Prav ta del študija je bil zame eden najbolj osupljivih, saj smo spoznavali mogočen vpliv čustvenega naboja ključnih razvojnih točk razvoja človeka od spočetja do vključno z rojstvom na njegovo kasnejše življenje, recimo:

  * čustvenega naboja jajčeca in semenčeca ob trenutku našega spočetja – tukaj je prisotno čustveno doživljanje očeta in matere, hkrati pa čustveni naboji prednikov, ki so prek DNK prišli v jajčece in semenčece

  * čustvenega zapisa reakcije jajčeca na vstop semenčeca ob fertilizaciji – ima velik vpliv na to ali imamo kasneje v življenju izzive z raznimi oblikami zlorab

  * občutke hitro rastoče zigote ( tedaj doživljamo najhitrejšo rast, celice se delijo na način 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512….), njeno rast v blastocisto – vpliva na kasnejše morebitne težave z delanjem sprememb - in potovanje proti maternici, ko so zaloge hrane omejene

  * občutke ob vgnezdenju v steno maternice, ko je blastocista pravzaprav parazit, ki se mora v želji po preživetju z izločenjem hormonov skriti, da je mamina bela krvna telesa ne najdejo – to na morebitne s tem povezane kasnejše travme vpliva predvsem tedaj, ko otrok ni bil zaželen. Iz te razvojne točke lahko izhajajo tudi potreba po skrivanju ( ne kažemo svoje resnične narave), pomanjkanje občutka pripadnosti, vzorci kot »jaz sem parazit« in težave z vzpostavljanjem mej v življenju.

  Zanimivo je, kako enostavno je iti v občutke teh trenutkov. Kako resnični so, kažejo naši preizkusi, v katerih recimo občutke staršev ob spočetju preverimo, še bolj pa spoznanje, kako globoko so občutja teh ključnih razvojnih točk zaznamovala vse naše življenje do tega trenutka. Že samo z osvoboditvijo travm ključnih razvojnih točk se življenje človeka bistveno spremeni kar dokazujejo poglobljene znanstvene študije Granta McFetrifga.
  Za konec bi v skladu z novoletnim časom, v katerem si mnogi zadamo, kaj želimo uresničiti v novem letu, z vami podelila še nekaj napotkov metode RPT pri manifestiranju želenega.

  Integracija

  Preverimo, koliko so si naš um, srce in nagonski občutki harmonični v tem, kar želimo. Lahko se namreč zgodi, da smo na primer v umu jasni, da želimo prostran nov dom v naravi, v srcu najdemo blokado te ideje zaradi čustvene vezanosti na stari dom ali verovanja da ne smemo živeti bogatejše od svojih staršev, v nagonskih občutkih pa strah. Ko um, srce in nagon dajejo enak signal v svet, je naša želja v trenutku uresničena.

  Manifestacija

  Pretvarjajmo se, da je želja že uresničena; kako se počutimo? Manifestirajmo za občutek! Če nam ideja novega doma daje občutek svobode, širitve, radosti…. Se vprašajmo kaj je še v našem življenju, kar nam daje te občutke. In če je to recimo ples, plavanje ali sprehod v naravi, si te dejavnosti privoščimo in tedaj dajmo »glasnost« teh občutkov na večji volumen, saj vemo: podobne vibracije privlačijo podobno.
  Prepričajmo se, da se počutimo vredne in pripravljene za to, kar želimo. Ne delajmo manifestacij za nekaj, kar želimo šele v prihodnosti.

  Transformacija

  Potrebno je osvoboditi se vseh morebitnih travm, vezanih na našo željo, vseh negativnih verovanj… ter biti prepričani, da pri manifestiranju ne izhajamo iz pomanjkanja. Če je moja želja ljubezenski odnos z moškim, ki ima smisel za humor, zaradi tega, ker ga dosedanji partnerji niso imeli, je potrebno najprej osvoboditi travmo pomanjkanja humorja v partnerstvu.
  Prav tako je treba osvoboditi drugotne koristi – recimo kaj je moja drugotna korist od tega, da sem samska – ter preveriti morebitno rigidnost v naših željah ( »samo tako in nikakor drugače«).

  Praktični koraki

  Brez njih ne gre. Naredimo praktične korake uresničitvi svojih želja naproti.

  Mojca Morya Malek

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • http://www.referencepoi...
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Ekskluzivno in intervjuji

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran • Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,63 seconds