Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Izguba_Spostovanja_Umira_Ljubezen_Zveza
Kako umira ljubezen?

sobota, 29. november 2008 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Partner vas ne prizadene nalašč, temveč zaradi svojih vzorcev bolečine iz otroštva. On ni sovražnik, ki vas hoče uničiti, in ki bi ga vi morali premagati, če želite preživeti. Ljubezen in partnersko razmerje nikoli ne umreta čez noč, temveč gre za logičen proces, ki ga lahko v vsaki fazi zaustavite. Le ozavestiti ga morate.

Izguba spoštovanja
Prvi korak k razpadu zveze je izguba spoštovanja. Po odčaranosti prve zaljubljenosti se namreč odprejo rane iz otroštva, zaradi katerih v obrambi lastne vrednosti prekoračimo meje zdravega spoštovanja.

Rešitev: Če določene partnerjeve izjave in dejanja začutite kot nespoštljive, se ne maščujte, temveč ga opozorite na meje.

Nezaupanje
Če vam nespoštljivega odnosa ni uspelo preprečiti, se ta po navadi poglablja. Rezultat: nezaupanje. Kako naj zaupam človeku, ki me je že tolikokrat prizadel?

Rešitev: Ozavestite misel, da vas partner ni prizadel nalašč, temveč zaradi svojih vzorcev bolečine iz otroštva. Povejte mu, kaj vas boli, in mu prisluhnite, česa ga je strah in kaj boli njega.

Hladnost
Nezaupanje med partnerjema prej ali slej pripelje do umika v lastno notranjost. Partnerja se čustveno in telesno ohladita in začneta živeti drug mimo drugega.

Rešitev: Brez odkritega in rednega (enkrat na teden po uro in pol) pogovarjanja na tej točki ne bo šlo.

Ciničen obup
Vas ob pogledu na pare, ki so tako zelo obupali nad partnersko zvezo, da se s ciničnimi kritikami obmetavajo tudi pred drugimi, kaj zaboli?

Rešitev: Očitno sta se ujela v nezavedne igre, ki jih sama ne znata rešiti. Priznajta si svojo nemoč, poiščita strokovno pomoč in pozabita na predsodke do psihoterapije.

Nega duše
Ljubezen je doma v duši, zato pazita, da ne bosta preveč razvijala trmastega ega. Če želita negovati svojo dušo, jo morata najprej poiskati – v umetnosti, naravi, ustvarjanju ali vsakdanjih opravilih. Razvijajta svojo rahločutnost in skrivnostnost in povabita drug drugega v svoj dušni vrt.

Vir: www.zurnal24.si

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Izguba_Spostovanja_Umira_Ljubezen_ZvezaDomov
Powered By GeekLog