Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Izboljsanje-Samozavesti
Nasveti za izboljšanje samozavesti

nedelja, 17. junij 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

V kolikor se velikokrat spopadate z nizko samozavestjo ste gotovo že slišali, da morate bolje poskrbeti zase.

Lahko si privoščite masaže, kopeli, nego obraza,  manikure, pedikure, bolj kvalitetno prehrano in spanje. Vendar vam vse to lahko pomaga samo, če že sami menite, da si tretmaje tudi zaslužite. Sicer vas lahko po vsej tej luksuzni negi ujame neupravičena krivda, kar pa ne pomaga vaši samozavesti. 

Zato se morate najprej redno posvečati »notranji negi«. V nadaljevanju predstavljam 2 primera, kako se posvetiti sebi:

Razmišljajte o svojih čustvih in negativnih mislih

Spremljajte, kakšne misli vas obletavajo čez dan. V kolikor imate nizko samozavest, so vaše misli usmerjene negativno. Ko se zavedate teh misli, se vprašajte ali je res tako. Pomembno pa je tudi, da se ne obsojate, ker imate negativne misli. Tudi, če verjamete, da je vaša negativna misel resnica, se vprašajte, kako se počutite ob takih mislih. S tem pridobite prostor  v mislih, ki ga lahko uporabite za vstavljanje pozitivnih misli in trditev.

Privoščite si nekaj notranjega miru in sproščanja

Kako se lotiti iskanja notranjega miru? Najpreprosteje si je vzeti 5 ali 10 minut vsak dan, ko boste osredotočeni na svoje dihanje. Vdihnite skozi usta in izdihnite skozi nos. Tako se boste znebili tudi motečega miselnega toka.

Predstavljajte si svoj sanjski kraj. V mislih si izberete prostor, kjer se počutite umirjeno. Morda je to obala oceana ali pa tišina gozda, kjerkoli se boste počutili dobro.

Lepota notranje nege je v tem, da vam poleg dviga samozavesti nudi poseben prostor v vas, s katerim lahko zaživite drugačno življenje, polno ljubezni do sebe.

Prevedla in priredila Petra Strugar
Vir: http://www.personalgrowthplanet.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Izboljsanje-SamozavestiDomov
Powered By GeekLog