Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Internet-Preverba-Zmenek-Splet-Google
Google vam lahko pokvari zmenek

sreda, 21. oktober 2009 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Sonce

Spletni časnik Žurnal24 piše, da se je dandanes težko upreti želji, da nekoga ne bi preverili na internetu. Sploh če se nam zdi zanimiv in nas je povabil na randi. Vendar pa je radovednost past, v katero se lahko zapletemo sami. Si lahko predstavljate življenje pred Googlom in Facebookom?

Ko smo pred zmenki preverjali kinosporede in poskušali pravočasno končati nujne opravke? Zdi se, da pred Googlom nismo niti obstajali. Danes se je skoraj nemogoče upreti želji, da ne bi "poguglali" našega zmenka. On, ali pa ona, verjetno počne enako.

"Guglanje" moškega, s katerim boste šli prvič na kavo ali celo na večerjo, bo potešilo vašo radovednost in vzbudilo privid nadzora v začetnih fazah dvorjenja. Toda kot pravi pregovor – radovednost je ubila mačko – preverjanje njegove preteklosti pa bi vas lahko stalo marsičesa.

Poglejmo:

Morali boste igrati
Če ste že vse ali veliko izvedeli na spletu, pogovor ne bo več zanimiv, saj že veste, katera je njegova najljubša knjiga, okus sladoleda in top pet filmov. Veliko bolj vznemirljivo je iz prve roke izvedeti, da je regijski prvak v veslanju ali potapljač na dah.

Poleg tega boste morali paziti na to, kar vam je rekel, kaj pa ste prebrali, da se ne bi izdali. Pomislite, da sredi romantične večerje prebledi in reče: ''Od kod to veš? Tega ti nisem povedal.'' Počutili bi se kot vohun, kajne? Nikoli niso bili preveč priljubljeni.

Predpostavke ne bodo točne
Glede na to, da so vaši viri omejeni, ne boste mogli razločiti, kaj je zares pomembno in kaj ne. Mnenje, ki si ga ustvarite na podlagi malenkosti, pa ne more biti povsem točno. Če ste videli fotografijo, na kateri je obdan s krdelom razposajenih balinarjev, ali pa če preberete, da stanuje v najbolj elitnem predelu mesta, ne boste imeli enakega mnenja, mar ne?

Mislite, da ga poznate, kar ni res
Če o nekom veste veliko, pa vam sam tega ni povedal, se boste zaradi lažnega občutka varnosti morda prej spustili v takšno ali drugačno razmerje, kot bi se sicer. Poleg tega so vaše informacije podlaga za zamišljanje scenarijev o skupni prihodnosti, tako da se boste, če se stvari ne bodo odvijale po predvidevanjih, pozneje počutili potolčeno, srce pa bo zlomljeno.

Preveriti nekoga, ki ga ne poznate dobro, če že imate priložnost, včasih ni slaba zamisel. Ko pa se prepričate, da ni mučitelj živali ali večkratni povratnik, je morda pravi trenutek, da izklopite internet in se prepustite ustnemu odkrivanju informacij.

Seveda se v informacijski dobi vsi zavedamo, da obstaja velika možnost, da nas bodo "guglali" na medmrežju, pa naj gre za potencialne delodajalce, bivše sošolce ali pa nove simpatije. Nekateri tudi brez zadržkov povedo, da so to in to o vas prebrali na internetu.

Lahko se počutite polaskani, lahko pa poklapani, če veste, da nekje na drugi strani zadetkov piše nekaj, kar vam ni v čast. In kar morda sploh ni (več) res. Predsodki so še močnejši od radovednosti, zato je treba razmisliti, kadar tudi vas zagrabi ta neustavljiva vedoželjnost, še pišejo v Žurnalu24.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Internet-Preverba-Zmenek-Splet-GoogleDomov
Powered By GeekLog