Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Intelekt-Strah-Misel-Groznja
Bistven je intelekt! 6.del

sobota, 29. avgust 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Najučinkovitejše orodje je strah
Pri upočasnjevanju misli ima silno pomembno vlogo strah. Strah je zavora ali blokada miselnega procesa, ki jo povzroči negativna informacija z vsebovano grožnjo. Zaradi potencialne možnosti, da se grožnja uresniči, se nameravane normalne aktivnosti človeka ustavijo, pričnejo se ustvarjati varovalni in zaščitni programi, ki imajo vsi po vrsti neželene učinke zapiranja, razdvajanja, ločevanja, kopičenja…

Človek prične blokirati življenje v sebi, svojo energijo usmerja v lastno destrukcijo, ni več sposoben trezne presoje, zato je lahek plen manipulatorjev.

Ali ste kdaj pomislili, zakaj je 80% vseh informacij v javnih občilih negativno naravnanih? Zakaj ima večina filmov agresivno vsebino? Zakaj se posveča toliko pozornosti svetovnemu terorizmu, ki je odličen instrument za javno manipulacijo? Prestrašen človek namreč ob obljubi varnosti pristane na vse, kar mu rečete.

Tudi prehrana igra v procesu razmišljanja zelo pomembno vlogo. Mesna in umetno pripravljena hrana hitrost misli zmanjšuje, presna rastlinska pa povečuje. Ste kdaj na prehrano pogledali s tega vidika? Otroci imajo vse slabše pogoje za razvoj hitre misli, zato je tudi napredek civilizacije otežen.

Zdaj, ko smo si pogledali nekaj zanimivih dejstev in nekoliko bolj spoznali lastnosti intelekta, se lahko vrnemo k izhodiščni tezi: če naj bi se torej nekaj rodilo iz nič in širilo v neskončnost, potem je to lahko intelekt, natančneje misli v intelektu. Poglejmo si, kakšna je razlaga stvarnosti, ki v ospredje postavlja intelekt.

Se nadaljuje

Zoran Železnikar
http://www.prisluhni.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Intelekt-Strah-Misel-GroznjaDomov
Powered By GeekLog