Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Inovator-Celje-Vili-Poznik-Pocutje-Zdrav
Povečajte in zaščitite svoje biopolje

četrtek, 10. marec 2011 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: Nives Pustavrh, v novi Vivi www.viva.si

Na obisku pri izjemnem inovatorju Viliju Pozniku
Vili Poznik, izjemen inovator iz Celja. Pri 78 letih se lahko pohvali z izrednimi dosežki, saj je za svoje številne inovacije, od katerih je nekatere tudi patentiral, prejel več mednarodnih nagrad. Usmerjen je v pomoč ljudem, v izboljševanje kakovosti našega življenja, saj njegove iznajdbe, do katerih lahko dostopamo vsi, izboljšujejo počutje in zdravje.

Pri uresničevanju svojih izumov je sodeloval z bolnišnicami, s kliničnimi centri, z univerzami ter z znanstveniki iz različnih strok doma in v tujini. Pri svojem delu posega na področje fizikalne medicine in informacijske tehnologije, ki ima temelje v kvantni fiziki.

Temu znanstvenemu področju se v prihodnosti obeta velik razmah, zato mu nekateri pravijo tudi tehnologija tretjega tisočletja. Ekipa revije Vive se je na obisku laboratorija v Celju navdušila nad inovacijami Vilija Poznika, a tudi nad neizčrpnostjo njegove energije, idej in volje, da bi pomagal soljudem.

Inovacije Vilija Poznika posegajo predvsem na področje kakovosti vode, zraka in hrane; izboljšujejo počutje in zdravje ter naše energetsko stanje. Po izobrazbi je kovinostrugar in obratni inženir, že več kot štirideset let pa se ukvarja z inovacijami in snuje neverjetne izdelke, ki jih je mogoče tudi kupiti. Njegova izumiteljska pot se je začela že v srednji šoli. Za seboj ima več kot štirideset let inovacijskega dela in je pionir na področju informiranja izdelkov.

Neizčrpen vir energije
Hči Mojca Poznik je le še potrdila, da ima njen oče neverjetno ustvarjalno žilico, obenem pa premore neizčrpen vir energije. Le redko si vzame čas za počitek, tudi spi zelo malo. Sam pove, da ne potrebuje veliko spanja, vsake toliko le za nekaj minut zadrema.

Ko dobi idejo, takoj skliče družino, da stopijo v akcijo – in začnejo delati. "Vsak dan dobi zamisel za vsaj dva izdelka, ki bi ju želel ustvariti in ponuditi na trg," pripoveduje Mojca Poznik in doda, da ga le stežka dohajajo. V vseh letih so si privoščili le štiri dopuste, še pove, saj sta po Poznikovem mnenju dopust in počitek izguba časa.

Množica izdelkov
V številni množici Poznikovih izumov so takšni, ki izboljšujejo kakovost vode, zmanjšujejo negativne učinke iz okolja (sevanje telefonov, računalnikov …), krepijo organizem ali pa so namenjeni za medicinsko rabo. Med njimi so najbolj znani informirani kozarci (za vitalnost, proti stresu in kot pomoč pri hujšanju), informirane skodelice in vrči ter Hydronic oziroma kozarec za vso hišo (naprava, nameščena na vodovod, ki informira vodo v vsej hiši).

Z napravo za lajšanje bolečin ter z napravo proti urinski inkontinenci in za zdravljenje prostate je posegel tudi na področje magnetne terapije. Tu so še izdelki, s katerimi posega na področje zaščite pred sevanji, kot sta zaščitni USB-ključek in zaščitna nalepka za telefon.

Informiranje izdelkov
Kot nam razloži dr. fizike Yuri Yatsko, "vse nosi določeno vibracijo. Vibracije je mogoče posneti in jih prenesti na drug objekt. Že v prejšnjem stoletju so razvili tehnologijo, ki to omogoča – orgonski top. Pri tem skorajda ni omejitev, saj je mogoče prenašati tako misli in želje kot tudi delovanje zdravil …"

Poenostavljeno bi lahko rekli, da so informiranemu izdelku dodane informacije, ki imajo na nas pozitiven vpliv. Infomiranju kozarcev smo mu bili priča tudi v laboratoriju Vilija Poznika, ki je zbral in shranil že na desettisoče informacij. V skladu z namenom izdelka izbere ustrezne informacije, nato pa jih z orgonskimi topovi oziroma sevalniki prenese v izdelek.

Takšen kozarec informira vodo, ta pa sprejme in ohrani informacije, s čimer se spremenijo tudi njene lastnosti. Ko zaužijemo informirano vodo, s tem informirano tudi svoje telesne celice, jim damo določen ukaz. Tako lahko voda vitalizira naše telo, nam pomaga premagovati stres in celo shujšati. Predvsem pa je pomembno to, da je takšna voda živa, kakovostnejša.

Podobno deluje vitalizator vode Hydronic, naprava, ki jo namestimo na vodovod in ki nato informira vodo v vsej hiši. Za to napravo je raziskovalna skupina Hydronic (Vili Poznik, raziskovalec vode Vili Turšič, urednik revije Misteriji Jože Vetrovec, zdravnik Vlado Magajna in elektronik Franc Resnik) leta 2000 na ameriškem sejmu inovacij v Pittsburghu prejela priznanje za najboljši izum na področju ekologije. Takšna voda, ki ji Poznik pravi živa voda, pozitivno deluje tudi na rastline in živali.

Podprto z znanstvenimi raziskavami
Vili Poznik izdeluje nadvse uporabne izdelke, katerih delovanje in učinkovitost sta skorajda neverjetna. Za preverjanje njihovega delovanja uporablja mišični oz. kineziološki test ter posebno nihalo, pri čemer je pomembno, v katero smer se vrti energija izdelka.

Vili Poznik meni, da desnosučna energija učinkuje pozitivno, torej krepi energijo, levosučna energija pa negativno, zato vsi njegovi izdelki delujejo desnosučno. Ker se zaveda, da dandanes veljajo le znanstvene meritve, pri raziskavah vplivov svojih izdelkov sodeluje s tujimi in slovenskimi znanstveniki.

Vili Poznik se rad pošali, da ga ne zanima izdelovanje stvari, ki jih lahko naredijo tudi drugi. "Zanima me tisto, česar drugi ne zmorejo," pravi. Ko "od tam gori" dobi zamisel za inovacijo, kot pravi, se mu vedno pokaže tudi pot do njene uresničitve. Žalosti ga le, da slovenska podjetja in uradna slovenska znanost premalo zaupajo v inovacije s tega mladega znanstvenega področja, ki pa veliko obeta.

V koraku s sodobno znanostjo
Fizik dr. Yuri Yatsko že deset let sodeluje z Vilijem Poznikom in ugotavlja, da je njegovo inovatorsko delo občudovanja vredno. Dolga leta samostojno razvija in nadgrajuje svoje znanje, ustvarja inovacije in blagovne znamke, posledično pa tudi krepi prepoznavnost Slovenije v tujini. "To, kar dela Vili Ponik, ni čarovnija. Gre za mlado znanstveno področje znanosti, ki obstaja komaj petnajst let, vendar se vse bolj razvija in postaja trend," poudarja dr. Yatsko.

Dodaja, da vse več držav posveča pozornost informacijski tehnologiji in se usmerja k njeni uporabi v praksi, saj ponuja učinkovite in cenejše rešitve za številne sodobne probleme, ki bodo v prihodnosti še bolj pereči, od kakovosti vode in zraka do preprečevanja toče, suš, pozeb … "Z informacijsko tehnologijo lahko spremenimo materijo (voda, zrak …) tako, da pozitivno vpliva na naše počutje, razpoloženje in zdravje. Z informiranjem je mogoče nevtralizirati negativna sevanja in informacijsko onesnaženje, ki ga – v nasprotju z merljivim kemičnim onesnaženjem – še ni mogoče nadzirati.

Škodljive vplive imajo mobilni telefoni, saj njihovo sevanje, ki deluje na finih ravneh, poškoduje gensko strukturo. Dolgoročne posledice takšnega sevanja bo pokazal šele čas. Škodljivo je tudi onesnaženje, ki nastane pri skeniranju črtne kode. Raziskave so pokazale, da ima informacija, ki jo čitalnik kode pošlje v izdelek, škodljive učinke, saj spremeni naravo izdelka. O informacijskem onesnaženju se ne govori veliko, vendar v najvišjih akademskih ustanovah, že potekajo številne raziskave, na njihove ugotovitve pa bomo morali še nekaj časa čakati."

Energijska okna
Eden od zadnjih odmevnih izumov Medicinske opreme Poznik, za katerega se je navdušilo tudi slovensko podjetje, je energijska ploščica, ki je bodisi integrirana v okno bodisi pozneje nameščena na običajno okno. Več o energijskih oknih nam je povedal direktor celjskega podjetja MIK, d.o.o., Franci Pliberšek, v katerem jih tudi izdelujejo.

"Zamisel Vilija Poznika, da bi skupaj ustvarili energijska okna, ki bi ljudem izboljšala počutje, nas je prepričala in navdušila. Skupaj smo se podali na inovativno in izredno zanimivo pot. Iz sodelovanja z Vilijem smo se v našem podjetju veliko naučili, navdušil nas je s svojo energijo in z idejami." Na prvi javni predstavitvi oken, ki je potekala na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, jim je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila srebrni ceh, Celjski sejem pa zlato nagrado.

"Ker gre za inovativen in edinstven izdelek v naši panogi, temelječ na tehnologiji in postopkih, ki so še marsikomu precej tuji, nismo bili prepričani, kaj lahko pričakujemo. V razvoj smo vključili priznane domače in tuje strokovnjake, okna pa smo dali tudi testirati. Vsi rezultati raziskav so podprli našo hipotezo, da energijska okna MIK pozitivno delujejo na organizme v prostoru.

Energijska ploščica, ki je informirana po tehnologji Medicinske opreme Poznik, zraku in vodi v prostoru vrača naravne lastnosti, torej takšne, kot jih imata zrak in voda v čisti, neokrnjeni naravi. Ploščica nosi energetski program, ki spreminja kemične ter fizikalne lastnosti vode in zraka v prostoru ter pozitivno vpliva na počutje ljudi, živali in rastlin," pripoveduje direktor podjetja MIK.

Raziskave so pokazale, da je energijska ploščica, vgrajena v okna, štirikrat učinkovitejša od ionizatorja zraka, izboljšuje pa tudi energetsko stanje ljudi. "Pri nas je vzdušje in počutje že v osnovi prijetno, vendar lahko potrdim, da so se zaposleni na energijska okna in njihovo delovanje odzvali zelo pozitivno.

Po njihovih pričevanjih so veliko bolj zbrani, opažajo tudi odsotnost glavobolov in se nasploh pri delu počutijo bolje. Kljub trenutnemu širjenju virusnih obolenj, nismo zaznali večje bolezenske odsotnosti. Razlike niso opazne ne le na zaposlenih, temveč tudi na rastlinah, ki lepše in boljše uspevajo, še dodaja direktor podjetja MIK.

Da so izumi Vilija Poznika resnično učinkoviti, so dokazale tudi številne raziskave, ki so jih zanj po naročilu opravili slovenski in tuji strokovnjaki (fiziki, kemiki, biologi, fiziologi …). Nekatere od njih smo vprašali, kaj so pokazale njihove meritve.

Prof. dr. sci. Boris Laptev, fiziolog in farmakolog, je z Vilijem Poznikom sodeloval pri več raziskavah. Njegovo podjetje Nove tehnologije je testiralo vpliv USB-ključka za zaščito pred sevanjem računalnika in energijsko ploščico za okna. Opravili so več testov: fizikalno-kemično testiranje (vpliv na strukturo vode ter rast in obliko kristalov vode), biološko testiranje (vpliv na kaljenje semen), nelinearno frekvenčno diagnostiko Metatron, s katero so ugotavljali vpliv na zdravstveno stanje, ter diagnostiko Voll za oceno vpliva na energetsko stanje.

Prof. dr. sci. Laptev je povedal, da rezultati potrjujejo pozitivno delovanje tako energijske ploščice kot USB-ključka. Meritve z diagnostiko Voll so po eni uri dela z računalnikom, opremljenim z zaščitnim USB-ključkom, pokazale, da so izbrani parametri (delovanje organov, krvni tlak, srčni utrip, zunanji del bioenergijskega polja, meridijani, povezani z delovanjem možganov) bolj usklajeni, manjša pa je bila tudi napetost organizma.

Peter Firbas, univ. dipl. biolog, iz zasebnega Laboratorija za rastlinsko citogenetiko z metodo Allium oziroma s čebulnim testom preverja tveganje  okoljskih vzorcev, denimo pitne vode, za žive sisteme. Citogenetski del čebulnega testa je pokazal, da se z informirano vodo in z energijsko ploščico zmanjša genotoksičnost vode: zmanjšala se je poškodovanost kromosomov. "Kakovost vode se je v informiranem kozarcu izboljšala.

Tudi raziskava energijskih oken je pokazala, da se genotoksičnost vode v prostoru z okni, ki nosijo energijsko ploščico, zmanjša. Zaradi univerzalnosti genskega koda živih organizmov," pripoveduje Peter Firbas, "so rezultati metode Allium, prenosljivi tudi na človeka."

Dodaja še, da "človek seveda ni čebula, toda na celičnem nivoju in še posebej na nivoju celičnega jedra med čebulo in človekom ni razlike, saj je biokemijska sestava kromosomov čebule in človeka enaka. Celice vedno mutirajo, toda učinkovit imunski sistem jih lahko uniči. Slabše ko deluje naš imunski sistem, večja je verjetnost nastanka malignih tvorb. Zato je pomembno, da pijemo karseda kakovostno vodo."

Vpliv izdelkov Vilija Poznika je skupaj s sodelavci preučeval tudi kemik dr. Adolf Može, s sodelavci. Pri tem je uporabil GDV-elektrografijo (Gas Discharge Visualization), bolj znano kot Kirlianova kamera, ter fotonsko kamero slovenske izdelave. Povedal je, da so se "pri vseh Poznikovih izdelkih pokazali pozitivni učinki na človeški organizem. Tudi meritve vode z obema metodama so pokazale izboljšanje njene kakovosti in s tem ugoden vpliv na človeški organizem."

Kot je povedal dr. Može, se je za sodelovanje z Vilijem Poznikom odločil predvsem zaradi lastnega zanimanja za napredek znanosti in tehnologije. "Še posebno zanimivo je dejstvo, da razlaga delovanja teh izdelkov in naprav sega na same meje znanosti, zato obenem iščemo tudi primerne odgovore za izmerjene rezultate. Izdelki in naprave, ki jih izumlja in izdeluje Vili Poznik, pomenijo novo uporabo informacijske tehnologije v praktične namene. Tudi sam uporabljam vrsto njegovih izdelkov, denimo zaščitni USB-ključek, informirane kozarce …"

Vse je preverjeno, dokazano
Z Vilijem Poznikom Jože Vetrovec, urednik revije Misteriji, sodeluje že več kot dve desetletji in pri vseh njegovih izdelkih, kot nam je povedal, je zanj najpomembnejše, da je njihovo delovanje preverjeno – dokazano. "Tu je tudi ključna vloga najinega sodelovanja, saj nisem nikoli zaupal le njegovim radiestezijskim meritvam (čeprav se je vedno pokazalo, da njegove trditve držijo). Da bi lahko o njegovih izdelkih, sem hotel imeti zanesljive meritve, ki jih znanost priznava.

Tu je bilo veliko težav, saj se je dogajalo, da so ugledni strokovnjaki potrdili delovanje po Poznikovih napovedih, a prepovedali objavo rezultatov raziskav, da se ne bi “osmešili“ pred kolegi. Prvi, ki je upal javno razgrniti svoje ugotovitve, je bil dr. prof. Igor Kononenko. Šele testi na celicah pa nam nedvoumno dokazujejo, kako lahko s povsem preprostimi Poznikovimi izdelki, kozarci, vrči, filtri ... bistveno zmanjšamo tveganje za obolenji, tudi tistimi najhujšimi.

Ljudje, ki sami skrbijo za svoje zdravje, ki ne čakajo le na brezplačne škatlice pisanih farmacevtskih izdelkov, vedo, kaj pomeni preprečiti ali vsaj zmanjšati nasilje, ki prihaja do nas iz okolja – vse večje informacijsko onesnaževanje.

Glavoboli, slabosti, slaba volja, pretirana zaskrbljenost, mlahavost uma in telesa ter številni nerazložljivi bolezenski znaki so naš vsakdan in najmanj, kar lahko storimo, je, da preprečimo, zmanjšamo ali omejimo škodljive vplive. Žal večina informacij, ki nas zadevajo z vseh koncev, poruši molekularni sistem vode v naših telesih. Poznikovi izdelki pa, rečeno na grobo, “popravljajo“ prav to vodo.“

Nives Pustavrh

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Inovator-Celje-Vili-Poznik-Pocutje-ZdravDomov
Powered By GeekLog