Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Informacije-Koncesija-Javne-Sluzbe-Potro
Koncesija za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov

nedelja, 31. julij 2016 @ 10:56 CEST

Uporabnik: Sonce

Spletna stran www.vemvec.si - vir koristnih informacij o potrošniških kreditih in stvarni napaki

Zvezi potrošnikov Slovenije je vlada Republike  Slovenije podelila  koncesijo za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov na podlagi javnega razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki  sofinancira izvajanje javne službe.

Javna služba obveščanja in izobraževanja potrošnikov bo potekala na dveh področjih, in sicer pasti potrošniškega kreditiranja ter procesni vidik uveljavljanja stvarne napake. ZPS bo o vseh ugotovitvah, aktivnostih v okviru opravljanja javne službe potrošnike brezplačno obveščala preko spletne strani www.vemvec.si, zato so vsi potrošniki vabljeni, da se naročijo na e-novice. Tako bodo ažurno obveščeni o vseh novostih in aktivnostih, ki bodo potekale v okviru že omenjene javne službe.

Ob današnjem začetku izvajanja javne službe lahko potrošniki na spletni strani www.vemvec.si že najdejo nekaj koristnih informacij o tem, kako sprejeti informirano odločitev o najemu kredita, kako potrošniške kredite med seboj primerjati… Na spletno stran pa bomo vsak mesec dodali nove informacije, vsebine z omenjenih področij javne službe s ciljem, da potrošnike izobražujemo in obveščamo o tem, kakšne so njihove pravice in kako sprejemati informirane odločitve.

Javno  službo obveščanja in izobraževanja potrošnikov sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (http://www.mgrt.gov.si/ ).

Javno  službo obveščanja in izobraževanja potrošnikov izvaja Zveza potrošnikov Slovenije (www.zps.si).

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Informacije-Koncesija-Javne-Sluzbe-PotroDomov
Powered By GeekLog