Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hvar-Velika-Noc
Greste z nami na Hvar? Doživite čarobne velikonočne praznike

torek, 7. april 2009 @ 21:11 CEST

Uporabnik: Pozitivke


GRESTE Z NAMI NA HVAR

Doživite čarobne velikonočne praznike s Sanjo Lončar 
od 10 do 17.4 aprila 2009

Najbrž veliko berete, zagotovo se tudi zavedate, kaj bi morali spremeniti v svojem življenju, pa nikakor ne najdete trenutka in razloga, da bi začeli drugače, bolj zdravo in celostno. Mnogo branja in obiskovanja predavanj niso dovolj. Preprosto – potrebujete izkušnjo: živeti z drugačnim ritmom, uživati ustrezno hrano, spregovoriti o vsem, kar teži dušo, spoznati preproste ljudi in odkriti, da je življenje lahko sila preprosto, manj stresno in cenejše, kot se vam pogosto zdi.

Projekt poteka pod okriljem »Skupaj za zdravje človeka in narave«, na 7-dnevnih delavnicah na otoku Hvaru pa želimo mnogim omogočili tovrstno izkušnjo.


Hvara nismo izbrali naključno. Sonce, klima, aromaterapija morja in mnogih zelišč ter celostna energija otoka brezkompromisno spodbujajo celostno delo na sebi!

Spomladi bomo spoznavali otoška zelišča in užitne divjerasle rastline. Jeseni pa bomo nabirali rožiče, olive, sledili postopku stiskanja od nabiranja oliv do izdelave oljčnega olja ter domiselno pripravljali marmelado iz divjeraslih sadežev.

Največja dragocenost Hvara je čista narava brez industrije in velikih onesnaževalcev. Steber dragocenosti pa so njegovi pristni avtohtoni prebivalci. Še vedno jih je veliko, ki turistični industriji ne dovolijo, da jim kroji stereotipni turistični način življenja. Srečanje z njimi nas preprosto in pristno vrača k lastni »izvirni kodi«, ponižnosti, enostavnosti in neskončnosti bivanja. Odkrivali nam bodo skrivnosti otoka in njihovega življenja. Naš projekt so z veseljem sprejeli in si želijo deliti vtise s sebi podobnimi. Na takšnih temeljih je spočet ta program. Podobnega ni mogoče najti v nobeni turistični ponudbi.

PROGRAM

Predavanja bosta vodila Rajko Škarič in Sanja Lončar. Kulinarične skrivnosti vam bodo na delavnicah in prikazih razkrivali Maria Kočevar Fetah, Matjaž Kološa, Sanja Lončar in drugi sodelavci projekta. Skupinske tematske večerne pogovore pa bo moderiral Rajko Škarič.

Za vašo varnost, udobje in dobro počutje bo od Ljubljane do Hvara, na otoku in med povratkom nazaj poskrbel skrben tim projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave«.

Dva dneva bomo namenili celodnevnemu potovanju do sebe z občudovanjem skritih zakladov otoka Hvara, ki jih doživi le malokateri turist. Tisti, ki bodo izrazili potrebo, se bodo lahko ob večerih zbrali na skupinskih tematskih pogovorih z namenom poglobljenega dela na sebi.

Priporočamo, da se pred odhodom seznanite z vsebino projekta, pridete na vsaj eno od projektnih predavanj in preberete razpoložljivo literaturo. S tem boste od seminarja prejeli največ.  

NAMESTITEV

Namestitev bo v mestu Hvar, v vili s prekrasnim vrtom, ki zaradi blagodejne klime svoje bogastvo izžareva v vseh štirih letnih časih. Vila bo med našim seminarjem zaprta za druge goste. Vse vsebine, vključno s kulinariko, bodo v času naše prisotnosti podrejene zahtevam projekta.

PREHRANA

O prehrani lahko dobite pravi in prepričljiv vtis, če povprašate za mnenje tiste, ki so se seminarja na Hvaru že udeležili. Do sedaj smo slišali samo eno pripombo: »Vse je preveč dobro in težko se je vzdržati!«

Tega ne bomo spreminjali! Še naprej bomo ponujali tisto, kar želimo privoščiti sebi. Sveže, domače, pretežno iz ekološke pridelave, pripravljeno brez dodatkov, konzervansov, barvil, praškov, mikrovalovk …

Večina jedi bo brez holesterola, bele moke in belega sladkorja. Posebnost seminarja so domači siri in soljene ter sveže ribe. Če ste na kaj alergični in imate posebne diete, vam hrane ne bo treba nositi s sabo. V ceno programa so vključeni zajtrk, kosilo in lahka večerja ter napitki, čaji, limonade, kava in žitna kava brez omejitev.  

CENA

Cena strokovnega dela programa   160 EUR

Cena vključuje predavanja, delavnice, demonstracije na delavnicah, moderiranje tematskih večerov, koordiniranje spoznavnih tematskih izletov in prevoze po otoku.

Cena prevoza in namestitve   338 EUR na osebo

Cena vključuje prevoz z odhodom iz Ljubljane (avtobus + trajekt) do mesta Hvar, nezgodno zavarovanje, osemdnevno bivanje v dvoposteljni sobi, prehrano v obliki samopostrežnih obrokov, povratek v Ljubljano in DDV.

      Termini v aprilu 2009

od 10. do 17. aprila  (program za začetni I. modul)

od 18. do 25. aprila  (program za nadaljevalni II. modul ali deljeno I. + II. modul, kar je odvisno od števila tistih, ki želijo nadaljevati)
Organizacija: Društvo Ognjič in Frontier d.o.o. Za dodatne informacije in rezervacije pišite na e-naslov: hvar2009@gmail.com ali na telefon 031 505 000.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Hvar-Velika-NocDomov
Powered By GeekLog