Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Humanitarnost-Pomoc-Prevent-Vegrad
Humanitarno društvo Mali Princ

četrtek, 4. november 2010 @ 20:33 CET

Uporabnik: Pozitivke

Humanitarno društvo Mali princ se z vzpostavitvijo smernic novih pilotskih programov v slovenskem prostoru poleg navedenega po svojih zmožnostih aktivno vključuje tudi v humanitarne pomoči ob večji socialno ogroženi populaciji ljudi - v tem primeru ob izgubah služb podjetja Prevent in podjetja Vegrad, čemur posledično sledijo izgube osnovne možnosti preživetja.

Z vključitvijo pomoči oziroma v naši akciji POMOČ - PREVENT in POMOČ VEGRAD,  smo tako nekaterim delavcem lahko na podlagi zbranih donacij ponudili pomoč z razdelitvijo prehrambenih in toaletnih izdelkov ter nekaj oblačili.

Na naše društvo pa se zaradi razsežnosti krizne situacije vsak dan obračajo obupani delavci navedenih podjetij, zadnje dni pa prioritetno delavci podjetja Vegrad in nas seznanjajo s svojo veliko stisko in pogoji v katerih živijo, ko velikokrat preživijo dan tudi brez slehernega prigrizka, kaj šele toplega obroka.

Po naših poizvedbah  (in obiskih) je bilo ugotovljeno, da je stanje, v katerem se delavci nahajajo resnično nadvse alarmantno, (lakota, mraz) zato smo se odločili, da v pomoč poleg prostovoljcev in prostovoljk, priskočimo tudi s ponudbo prehranskih izdelkov na podlagi pridobljenih donatorskih pomoči ter iskanjem ostalih potrebnih izdelkov za njihov obstoj in dostojno življenje pri donatorjih.

Na podlagi navedenega vas prosimo, da nam priskočite na pomoč in se v tovrstni zadevi, ko prosimo za pomoč in donacije, odločite in nam, kot Humanitarnemu društvu Mali princ pomagate z donacijo - izdelkov ali finančno.

Vemo, da je naša prošnja velika, zavedamo se, da v današnjih časih so takšne donacije izjemno zahtevne za donatorja, vendar iskreno želimo pomagati delavcem, ki so resnično nezadostno prehranjeni in živijo v higiensko oporečnih pogojih.  Naše društvo za njih zbira sredstva v vseh oblikah, od finančnih do prehrambenih - zato se obračamo na vas z resnično prošnjo in željo, da nam na kakršenkoli način priskočite na pomoč.

V kolikor potrebujete nadaljnje informacije, vam jih bom z veseljem podala.

Za vaše sodelovanje se zahvaljujem in

Vas spoštljivo pozdravljam               

Klavdija Uršej
predsednica      
Tel: 040 860 144

Humanitarno društvo Mali Princ
Mislinjska Dobrava 90, 2381 Podgorje pri Sl.  Gradcu
Matična številka: 4022564000
Davčna številka:69658790
TRR: odprt pri Abanki Vipa d.d.: SI56 05100-8013063564   
SWIFT ABANSI2X

tajnistvo@zavetisce-ljubljana.org

Opomba:
1. za nakup l izmenjalnika za vzpostavitev gretja v domu,kjer se nahaja preko 240 delavcev in so brez ogrevanja, zbiramo denarna sredstva na zgoraj naveden trr. Pri proizvajalcu smo dosegli nižjo ceno, zato moramo namesto okvirnih 1000 eur zbrati 500,00 eur za plačilo izdelka, ki bo delavcem omogočil, da ne bodo na mrzlem.
2. zbiramo prehrano v vsakršni obliki: delavci trenutno nimajo dostojnih obrokov - nekateri tudi nobenega - torej so brez zajtrkov, malic, večerij, da o kakšnih priboljških (sadje... itd..) sploh ne govorimo
3. zbiramo toaletne potrebščine: mila, šamponi, pene za britje...
4. zbiramo čistila: pralni prašek, mehčalec, varikina, belila (za pranje rjuh, prevlek.... osebnih oblačil.. razkuževanje..)
5. zbiramo tudi: primerna oblačila in obutev

Vsak prispevek je dobrodošel in bo pripomogel k temu, da bomo prej dosegli željeni cilj.

Zbiramo vse, s čimer bi lahko olajšali grozljivo stisko delavcev, s katero sem se osebno večkrat soočila. Če vas v zvezi z navedenim zanima še kaj, me, prosim kontaktirajte..

Želim vam vse lepo in hvala za kakršnokoli pomoč.

V kolikor so vam tovrstne prošnje odveč in moteče in jih ne želite posredovati naprej, prosim, obvestite me.

Hvala vam.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Humanitarnost-Pomoc-Prevent-VegradDomov
Powered By GeekLog