Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Humanitarna_Akcija_Vindloandija_Zavod
Vindolandija

torek, 24. junij 2008 @ 00:05 CEST

Uporabnik: ayana pešec

19.04.2008 smo uspešno zaključili humanitarno akcijo »Vindol za otroke sveta«

Duh našega zavoda je še kako živ tako, da za prihodnje koledarsko leto načrtujemo nove idejne projekte in akcije. Trenutno je v ospredju »Vindolandija«, nov projekt Zavoda »EkoAlt Vindol« katerega nosilec je član našega Zavoda - Matej Vajdič iz Maribora.V nadaljevanju si preberite njegovo videnje projekta.:

»V vsakem izmed nas so spomini na otroštvo, ko smo z odprtimi očmi poslušali zgodbe o gradovih, pravljičnih bitjih in krajih. Ko smo si predstavljali, kako rešujemo ujete princeske iz rok hudobnih čarovnikov ali iz krempljev zmajev.

V okviru zavoda ''Ekoalt Vindol'' bi se želeli vrniti v ta otroški čas in uresničiti idejo o postavitvi pravljične dežele »Vindolandije«. V naravnem okolju kozjanskega naravnega parka, na območju omenjenega zavoda, želimo postaviti makete imaginarnih fantazijskih gradov ter tudi takšnih, ki so s svojim resničnim obstojem zaznamovali življenje in dogajanje v teh krajih.

Tako bi v pomanjšani obliki oba Pilštanjska gradova predstavljala osrčje te dežele, skozi katero bi umetna reka vnašala pridih srednjeveške avtentičnosti.

Sama ideja bi obsegala zraven vizualne sprostitve in prebuditve otroka v sebi tudi terapevtski učinek, saj bi se podoba te dežele dopolnjevala z izdelanimi glinenimi maketami hiš in ostalih poslopij, ki bi nastajale na učnih delavnicah za otroke in odrasle. Tako bi vsak udeleženec vtkal v to pravljico del sebe in gradil koncept skupnega ustvarjanja.

Sanje so za to, da jih sanjamo. Včasih pa so tako na dosegu roke, da jih z dobro voljo in predanostjo lahko uresničimo.«

Vabimo vas, da se nam pri realizaciji projekta, ki se je že začel, pridružite bodisi z idejami, prostovoljnim delom, finančnimi sredstvi, materialom. O vsem tem in še več, pa si lahko preberete na naši strani www.vindol.org.

Vabljeni vsi!

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Humanitarna_Akcija_Vindloandija_ZavodDomov
Powered By GeekLog