Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hujsanje-Napake-Velikost-Porcije-Dodatki
Napake, ki jih delamo med hujšanjem

torek, 5. december 2017 @ 11:13 CET

Uporabnik: Sonce

Tudi vi sodite med tiste, ki so neprestano na dieti, jeziček na tehtnici pa jim nikakor noče pokazati tako zelo zaželene nižje številke? Kakor hitro se kalorije lahko nabirajo, se jih da tudi znebiti. Moramo biti le previdni in pozorni na napake, ki jih delamo pri dietah. Preverite o katerih napakah govorimo.

Ljudje se niti ne zavedamo, kako hitro se kalorije lahko nakopičijo. Že dodatna žlica solatnega preliva doda od 75 do 100 kalorij, dodatna žlica masla doda 102 kalorije, vrečka čipsa pa tudi več kot 162 kalorij. Spoznajte najpogostejše shujševalne napake in enkrat za vselej recite ne začaranemu shujševalnemu krogu.

6 najbolj pogostih napak

Kakor hitro se kalorije lahko nabirajo, se jih da tudi znebiti. Moramo biti le previdni in pozorni na napake, ki jih delamo pri dietah.

Napaka številka 1: Hitrostno tekmovanje
Nihče vam ne bo podelil nagrade, ker ste pojedli obrok v rekordnem času. Razen če se pripravljate na tekmovanje v hitrostnem požiranju »kremšnit«, v tem primeru ta članek ni namenjen vam.

Natrpani urniki so nas prisilili, da se prehranjujemo hitro in običajno tudi nezdravo. Za uživanje hrane si moramo vzeti čas, da dejansko okusimo obrok in tudi, da pravočasno opazimo, kdaj smo siti ter preprečimo prenajedanje.

Napaka številka 2: Manj obrokov ne pomeni manj kalorij
Stremite k vsaj 3 obrokom na dan. Začnite svoj dan z zdravim obrokom, a izbirajte previdno. Tudi nizkokaloričen muffin ima lahko do 400 kalorij, zato strokovnjaki priporočajo, da si zjutraj raje privoščimo jajce, kos ovsenega kruha in sveže stisnjen sok.

Po takšnem obroku, ki ima vsega 250 kalorij, bomo zagotovo siti do malice.

Napaka številka 3: Pitje sladkanih pijač

Alkohol, kava s sladkorjem in smetano, sladkani sokovi, mlečni napitki in gazirane pijače lahko bistveno pripomorejo k pridobivanju kalorij. V eni izmed raziskav je bilo celo ugotovljeno, da prebivalci ZDA kar 21% vseh kalorij dobijo iz pijač.

Namesto zgoraj omenjenih pijač raje posezite po vodi, nemastnemu mleku, nesladkanim čajem, zelenjavnim sokovom in manjšim količinam 100% sadnih sokov.

Napaka številka 4: Velikost porcije
V restavracijah smo navajeni velikih porcij, ki jih nato pripravljamo tudi doma. Da bi lažje kontrolirali dnevne obroke priporočamo, da pričnete uporabljati manjše krožnike in posodo, ter da na krožniku vseeno pustite še nekaj ugrizov.

Napaka številka 5: Nezdravi dodatki k jedem
Medtem ko pazimo na izbiro glavne jedi, večkrat pozabimo, da tudi razni prelivi in dodatki lahko prinesejo nezaželene kalorije, solato na primer tako prelijemo s kaloričnimi prelivi, zraven dodamo še šunko, sir ali smetano.

Pozor: V restavraciji s hitro prehrano se zna zgoditi, da bosta piščanec na žaru ali solata celo bolj kalorična kot hamburger.

Napaka številka 6: Nekontrolirano prehranjevanje

Vam je kaj znano? Sedite pred televizorjem in hrana prehaja brez nadzora iz vaših rok v usta, največkrat kar iz vrečke.

Zadržite se tudi »čiščenja« krožnikov. Namesto, da se vam zdi škoda odvečne hrane, pomislite na škodo, ki jo s tem delate telesu.

Vir: www.liveactive.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Hujsanje-Napake-Velikost-Porcije-DodatkiDomov
Powered By GeekLog