Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hrana-Restavracija-Dieta-Past-Zelenjava
Pasti v restavracijah za tiste na dieti

ponedeljek, 21. november 2022 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Hranjenje v restavraciji ima svoje prednosti in slabosti. Za tiste, ki so na dieti, je v restavracijah več pasti, v katere se kaj hitro lahko ujamejo.

Ne pozabite na zelenjavo
Kljub temu, da si boste privoščili solato kot prilogo, ne pozabite naročiti glavno jed, ki vsebuje zelenjavo. Krompir ne šteje, v nobeni obliki. Če boste zaužili zelenjavo bogato z vlakninami, boste hitreje siti. Ne pozabite, ko čutite, da ste siti, je čas, da nehate jesti, naj bo še tako dobro.

Ne pretiravajte s prelivi
Kremni balzamični preliv se sliši božansko, a vsebuje veliko kalorij. Če ste na dieti, se jim želite izogniti, zato se poskusite izogniti takšnim prelivom. Najbolje bo, če boste izbrali olivno olje in balzamični kis. Preprosto, a še vedno okusno. 

Naj vas ne zavedejo opisi
Hrustljavo, popraženo, ocvrto so besede, ki dejansko pomenijo dodatne kalorije. Na jedilnem listu iščite raje jedi, ki so kuhane na sopari, pripravljene na žaru, poširane. Ne podlezite skušnjavi, da bi naročili kremno juho. Izberite raje zelenjavno enolončnico, saj boste tako zaužili veliko več vlaknin.

Ne pijte kalorij
Da, kalorije lahko tudi popijete. Alkoholne pijače lahko zelo hitro uničijo drugače povsem zdrav obrok. Še posebej kadar ne ostanete zgolj pri enem. 

Privoščite si sladico
Če ste na dieti, še ne pomeni, da sladica za vas odpade. Privoščite si jo, saj bo občasna sladica motivacija, da boste ostali na pravi poti. Poskrbite, da bo izbrana sladica nekaj posebnega. Privoščite si nekaj takega, kar ne morete najti kjerkoli, saj bo tako izkušnja navdušila vaše brbončice. Seveda pa ne pretiravajte. Če boste pojedli tri kose sladice, si ne boste naredili usluge. 

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Hrana-Restavracija-Dieta-Past-ZelenjavaDomov
Powered By GeekLog