Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hormon-Srece-Sreca-VI-DA-Studio
Hormon sreče

torek, 2. marec 2021 @ 19:38 CET

Uporabnik: Pozitivke

Hormon sreče

Ljudje že več tisoč let iščejo čudežno formulo za srečo in ljubezen. Pa ta zares obstaja?
Feniletilamin (PEA) vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni ga v možganih nastaja več. Feniletilamin se zaradi svoje sposobnosti spodbujanja empatije in dobre volje imenuje »hormon sreče«.

Optimalna podporna telesu v različnih fazah stresa in drugih nevroloških ter mentalnih težavah
Feniletilamin neposredno pripomore k povečanemu delovanju dopamina, zato  posredno uspešno odpravlja depresijo, uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin ter vzbuja občutek veselja in ljubezni. Poleg tega izboljšuje tudi pozornost in zbranost, zlasti pri otrocih. Raziskave kažejo na pomanjkanje feniletilamin tudi v mnogih nevroloških motnjah: pri hiperaktivnosti, motnjah pozornosti (ADHD), avtizmu.

Feniletilamin vodi do večje proizvodnje endorfinov, endogenih snovi proti bolečinam, ki ustvarjajo občutek splošnega ugodja in imajo močno protistresno delovanje, zato je  optimalna fiziološka pomoč, da se na naraven način borimo proti različnim fazam stresa.

Prof. Sabelli iz Chicaga, ki se je dolgo posvečal raziskavi feniletilamin, je pogosto ugotavljal, da feniletilamin znatno izboljša motnje razpoloženja in depresije. Pogoste so ugotovitve, da imajo depresivni pacienti znatno nižje količine feniletilamina v urinu. Feniletilamin izboljšuje razpoloženje enako hitro kot amfetamini, ki so v zdravilih proti depresiji, vendar brez stranskih učinkov (napr. odvisnosti). Vrh tega se  njegovo delovanje čuti tudi na izboljšanju spolnih funkcij, saj predstavlja skupaj z dopaminom, s katerim je feniletilamin tesno povezan, biokemično podlago za nastanek libida.

Se ne morete upreti čokoladi?

Če smo nezadovoljni, če nam nekaj ne gre – posebno v odnosu z moškim, partnerjem, očetom….  V tem čustvenem konfliktu 'si pogosto pomagamo' s čokolado ali tortico...
In potem čutimo neko 'olajšanje'… Feniletilamin je v majhnih količinah prisoten namreč tudi v čokoladi in se zato navaja kot eden glavnih dejavnikov, zaradi katerega naj bi bila čokolada “vir sreče«!
Vendar z »nezdravo hrano kot je čokolada « ne moremo potešiti čustev, ker z njo enostavno ne dobimo tistih hranil, ki so potrebna za regeneracijo.Najbogatejši rastlinski in zdrav vir feniletilamina je zagotovo klamatska alga KlamathRWmax. V prehranskih dopolnilih NutriMax in Klamin najdete feniletilamin v skoncentrirani obliki Klamin®.
S klamatsko algo lahko zaužijete znatno večjo količino feniletilamin kot s čokolado in tudi nadomestite željo po čokoladi, ki ni najbolj zdravo živilo.

V pripravku Klamin® je ohranjenih veliko hranil, ki jih vsebuje klamatska alga, zlasti tistih, ki so nevrološko zelo pomembna: vitamine B, zlasti B1, B3, folno kislino in B12, ki so vsi bistvenega pomena za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje. Vsebuje tudi širok spekter karotenov (15), oba vitamina A (retinol, ki je nevroprotektant) in ksantofile, ki imajo svoje lastne protioksidacijske in nevrozaščitne lastnosti. Poleg tega vsebuje tudi veliko količino klorofila, ki je močan antioksidant, aktiven tudi v živčnem sistemu, mineralov, na primer vanadij, ki prispevajo k ureditvi glikemičnega metabolizma, ki neurejen prispeva k nekaterim oblikam depresije, ter železa, ki je mineral energije in življenjske moči.

Redna uporaba izdelkov s Klaminom poviša reven  dopamina v telesu. Ta pa ohranja mladosten videz (ima anti-aging efekt) in krepi umske sposobnosti

Dobro delovanje glavnih nevrotransmiterjev, še posebej dopamina, je bistveno za ohranjanje dobrega razpoloženja, obrambo pred stresom in kot kažejo študije tudi za ohranjanje mladostnega videza in ohranjanju umskih sposobnosti.

Po 45. letu količina dopamina v naših telesih vsakih 10 let upade za 12 %. Feniletilamin je endogena molekula, ki jo proizvajajo naši možgani in po naravni poti modulira tudi delovanje dopamina, serotonina in drugih pomembnih nevrotransmiterjev.
Samostojno uživanje feniletilamina, navkljub visokim odmerkom (1600 mg), ni dalo nobenih rezultatov, bodisi pozitivnih, bodisi negativnih. Potem, ko ga zaužijemo se hitro presnovi in uniči zaradi delovanja določenega encima: monoaminooksidaze-B (MAO-B). Encimi MAO-B se po 45-50 letu povečajo za 250%.

Neverjetno je, da klamatska alga Klamin, poleg visoke količine feniletilamina, vsebuje kar 3 molekule, ki na naraven in fiziološki način zavirajo uničujoče delovanje encima MAO-B: to so AFA-fikocianini, AFA-fitokrom in mikrospori. Izvleček Klamin® vsebuje vse tri molekule, ki delujejo v sinergiji, njegovo zaviralno delovanje na MAO-B pa se je izkazalo za enako učinkovitega kot delovanje zdravil, vendar brez vsakega stranskega učinka slednjih!

Pri vseh čustvenih pretresih, stresnih situacijah si lahko pomagate že preventivno z uživanjem NutriMaxa ali Klamina in tako telo podprete na vseh nivojih, fizičnem in čustvenem. Klamatska alga RW max je namreč tudi na energijskem nivoju zelo močna, ima osupljive pozitivne učinke na celoten živčni sistem, posebej na hipofizo, češariko in hipotalamus, ki so povezani z višjimi subtilnimi duhovnimi centri. Klamatska alga RW max je nekakšno »čudežno zdravilo« za možgansko – miselni sistem.

Ljudje, ki jo že nekaj let uživajo poročajo o povečani duševni zbranosti, psihični vzdržljivosti, izboljšanju kratkoročnega in dolgoročnega spomina, povečani sposobnosti reševanja težav, večji kreativnosti, boljšem počutju in boljšem osredotočenju. Nekateri ljudje, ki se ukvarjajo z meditacijo, čutijo, da te alge izboljšajo sinhronizacijo možganov in jim pomagajo, da hitreje preidejo v sproščeno alfa stanje in tako v meditacijo. Videti je, da alge aktivirajo možgansko – miselne funkcije pri okrog 70 – 80% ljudi, ki jih uživajo.
VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Hormon-Srece-Sreca-VI-DA-StudioDomov
Powered By GeekLog