Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Grizenje-Nohtov-Karakter-Tesnoba
Kaj pomeni, če nezavedno grizete nohte?

nedelja, 4. september 2022 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Navada ljudi, ki se ji ne morejo upreti, razkriva, kakšnega karakterja so v resnici.

Grizenje nohtov povezujemo s tesnobo, stresom in živčnostjo. Ko enkrat začnete gristi zobe, je težko nehati, saj navada spominja na odvisnost. Lahko bi se reklo, da je grizenje nohtov velikokrat povezano z obsesivno-kompulzivno motjo. Veliko ljudi, ki so pretirano organizirani in pod stresom, grizejo nohte. Z grizenjem nohtov manjšajo stres.

Reader's Digest razkriva, da si nohte grize večina ljudi, ki so po naravi perfekcionisti. Psihologi so naredili test na 48 osebah. Polovica oseb ima navade, kot so grizenje nohtov ali pokanje členkov na prstih. Vsi ti ljudje, ki so v skupini grizli nohte, so pokazali tudi značilnosti organizacijskega perfekcionizma. Preveč načrtujejo, razmišljajo o načrtih, kako jih speljati, kaj so že naredili in kaj morajo še postoriti.

"Po testu sodeč verjamemo, da so vsi ti ljudje, ki v naši skupini grizejo nohte, perfekcionisti. Ne morejo se popolnoma sprostiti in naloge dokončati v miru. Nagnjeni so k frustracijam, živčnosti in nezadovoljstvu, če ne dokončajo vse ob svojem času," je pojasnil avtor študije Kieron O'Connor.

Grizete nohte? Nič zato! Mogoče pa ste perfekcionist! 

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Grizenje-Nohtov-Karakter-TesnobaDomov
Powered By GeekLog