Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Glasbeniki-Dunaj-Podzemna-Zeleznica-Mlad
Dunajska podzemna železnica kot odskočna deska za mlade glasbenike

sobota, 6. maj 2017 @ 10:56 CEST

Uporabnik: Sonce

Postaje dunajske podzemne železnice bodo po vzoru Londona kmalu postale odskočna deska za bodoče zvezde. Mesto Dunaj želi s projektom "Zvezde podzemne železnice" (U-Bahn-Stars) še neuveljavljenim glasbenikom dati priložnost, da se predstavijo široki publiki, hkrati pa želijo tako izboljšati vzdušje podzemnega prostora ter ga narediti bolj prijetnega in varnega za potnike.

Glasbeniki, ki želijo svojo kariero začeti z nastopi na postajah dunajske podzemne železnice, se lahko do 28. maja 2017 prijavijo na razpis projekta "Zvezde podzemne železnice" (U-Bahn-Stars). Žirija bo izmed prispelih videoposnetkov izbrala pet najboljših izvajalcev, nato pa bo publika preko spleta izglasovala še dodatnih pet glasbenikov.

Testno obdobje nastopanja se začne 6. julija na postaji Westbahnhof, ko bo deset izbranih izvajalcev izmenično nastopalo vsak dan med 15. in 23. uro. Če bo akcija uspešna in med potniki dobro sprejeta, jo bodo razširili še na druge postaje podzemne železnice.

Zgled za dunajski projekt je bil London, kjer je zanimanje glasbenikov za tovrstno nastopanje ogromno. Zavedajo se namreč, da je na postajah podzemne železnice veliko možnosti, da talente opazijo pravi ljudje. "Upam, da bo v natečaju sodelovalo veliko talentov, ki bodo v prihodnje nastopali pred najboljšo publiko na svetu - našimi potniki," je povedala pobudnica projekta ter dunajska mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke, Ulli Sima. S poživitvijo dogajanja želijo pri potnikih tudi povečati občutek varnosti na podzemnih železnicah.

Varnost na podzemnih železnicah po Dunaju povečujejo tudi z okrepitvijo varnostnega osebja. V prihodnjih dveh letih bodo postopoma zaposlili 120 posebej izšolanih varnostnikov. Poleg tega bo v naslednjih letih na peronih prisotnih 210 zaposlenih, ki so bili doslej potnikom na voljo v informacijskih pisarnah.

Ti bodo na postajah podzemne železnice preverjali upoštevanje reda in potnike v primeru izrednih situacij direktno obveščali. Dodaten ukrep, ki bo prispeval k večjemu občutku varnosti potnikov, je tudi povečanje osvetljenosti postaj podzemne železnice z LED lučmi in namestitev dodatnih stebričkov SOS.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Glasbeniki-Dunaj-Podzemna-Zeleznica-MladDomov
Powered By GeekLog