Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/FengShuiPesBoLajalV2006_1
Feng Shui: Pes bo "lajal" v 2006 – 1.del

petek, 16. december 2005 @ 06:16 CET

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Kitajsko Novo leto se začne 29. Januarja 2006.

Po kitajskem zodiaku ali živalskem dvanajst letnem krogu, leto Psa traja približno eno leto, natančno do 18. Februarja 2007.
Upošteva se pravilo, da se Novo leto na Kitajskem začne po drugi mladi Luni, po zimskem sončnem obratu in ima vedno drug datum, za razliko od našega, ki je fiksen, 1. Januarja.

To je osnovna razlika od našega, zahodnega pogleda na letni zodiak v katerem simboličen prikaz energij vsake živali v krogu traja en mesec.

Oba zodiaka, kitajski in naš, se skladno dopolnjujeta in sta zelo koristna za lažje celovito spoznavanje večplastne lastne sestave energetske strukture in možnosti, definiranih ob prvem vdihu vsakega posameznika.

Pri detajlni analizi energij zodiaka, opazujemo krog razdeljen na dvanajst enakih delov. Skrbno se poglobimo v analizo zakonitosti strukture znotraj kroga in sicer:

- Zakonitost štirih trikotnikov v krogu:
Po zakonitosti trikotnika ambicij v kitajskem zodiaku je leto 2006, poleg Psa tudi dobro leto za osebe rojene v letu Tigra in Konja.
Vsi trije znaki tvorijo koristen trikotnik, skupine ambicioznih neodvisnežev, ki ljubijo drug drugega. Osebe rojene v letu Psa bodo imele možnost za nekoliko boljše in zelo koristno leto 2006, glede na Tigra in Konja.

Osebe rojene v letu Psa so impulzivne, moralne in emocionalne. Kot humanisti, gojijo močno nagnjenost in globoke občutke do drugih. Ne marajo krivico in nepravdo, ki jim žali ideale in zoper tega se močno, pogumno in srčno borijo.

V medsebojnih odnosih, prijateljski Pes lahko umirja impulzivnega Tigra.

Pogum Tigra pomaga Psu da se nauči zahtevati nekaj za sebe, da gre čez samo ustvarjena omejevanja.

Pes uči Konja o močni volji.

Konj razširja Psu obzorja.

Konj uči Tigra kako se sprostiti in več uživati.

Tiger uči Konja, da zahteva in da bo odločen.


- Zakonitost nasprotujočih energij v krogu:

Pes in Zmaj: Rojeni v letu in znaku Psa, so nezdružljivi z rojenimi v znaku Zmaja!

Zodiakalni znaki, ki se v krogu nahajajo nasproti drug drugega, niso kompatibilni, ker so si zelo različni. Med njimi obstaja največ energetskega naboja, kar bo verjetno povzročilo da se medsebojno privlečeta (intimno: ljubezen na prvi pogled; biznis: na videz obetaven poslovni uspeh…).

Torej, opozorilo osebam rojenim v letu Zmaja, v letu 2006:
Bodimo dobri in potrpežljivi (šele čez šest let je naše leto) opazovalci iz ozadja in si zapomnimo, kako to dobro in uspešno letos počne Pes. Videti je, kot da mu vse gre zlahka. Res je, ima naravno energetsko podporo, zato.

Zmaj je nagnjen k dominaciji.
Pes je ljubitelj skromnosti in umerjenosti.
Zmaj potrebuje stalne pohvale. Ker od umirjenega Psa ne dobi ploskanja za svojo teatralnost, temveč samo kritiko, Zmaj je nezadovoljen, Pes pa izčrpan.
Pes lahko postane Zmaju naporen in dolgočasen, zato ga lahko podcenjuje zaradi njegove umirjenosti, misleč da je to njegova slabost in hiba, namesto različnost temperamenta.

To sta dve popolnoma različni miselnosti:

Zmaj je nezmerni optimist.
Pes je pesimist, nagnjen mazohizmu.
Njuna različnost je lahko vzrok, da se Zmaj počuti omejevan.
Pes pa utrujen od Zmajevih akrobacij.
Zmaj je za Psa preveč družaben in dramatičen ter spregleda malenkosti, ki so Psu bolj pomembne.

Da bi obstala skupaj, Zmaj se mora naučiti biti bolj pozoren, Pes pa mora kontrolirati svojo kritičnost in razvijati lastna zanimanja.


- Zakonitost treh križev v zodiakalnem krogu:
Ta križ govori o podobnostih med osebami rojenimi v letih: Psa, Zmaja, Ovce/Koze in Bivola, ki so umetniško obdarjeni. To so osebe nagnjene k literaturi in umetnosti.

Po teoriji Pet tokov Jin in Jang, pripadajoča energija Psa je energija elementa Kovine 6.

Po drugi strani, če upoštevamo letno ciklično obdobje iz Jin Jang modificiranih Qi energij, lahko rečemo, da je leto 2006, svetlo zeleno leto Lesa 3. Simbol prihajajoče energije iz vzhodne smeri neba je Grom.

To pomeni, da bo več "grmelo" v 2006!
To tudi pomeni, da se bodo nadaljevale nevihte in orkani, glede na devet letni cikel in energijo Lesa 4!

In upajmo, ker smo na začetku Novega leta optimistično usmerjeni - to je osnovno v človeški naravi, torej koliko bodo "grmenje" in nevihte v harmoniji z laježem?! Ali je to sploh možno!?
Uf, kaj nas to vse "čaka" v 2006?!

V letnem cikličnem obdobju 2006, je dominantna modificirana Qi energija elementa malega Lesa 3, ki je v magičnem kvadratu Lo Šu v sredini. To pomeni, da je vseh osem vrat odprtih. In to spet pomeni odlično možnost realizacije pričakovanj in želja na osmih področjih življenja za osebe rojene v letu Lesa 3.
In vendar, treba je upoštevati principa Jin in Jang, katere osnovno pravilo je: prva polovica leta je dobra in druga ne!

Lahko rečemo, da bo energija Lesa 3, izčrpavala Psa, ki bo večkrat močno »zalajal in zatulil«. Torej, iz tega sledi, da nas čaka kar nekaj nevšečnosti v 2006 in možnost pobesnelega psa. Energije v okolju bodo zelo naporne in intenzivne v Jin smeri.

Medtem bo koristno, da se oblečemo in pobarvamo vsaj del stanovanja v svetlo zeleno – svetlo modro kombinacijo s pokončnimi teksturami v temnih odtenkih istih ali svojih "nočnih" barv. Tako bomo v harmoniji z energijo okolja, katerega ozračje je izpolnjeno z energijo elementa Lesa 3: čudovite pisane in dišeče rožice, rastline. Naši intuiciji bomo tako oblečeni lažje in bolj uspešno prisluhnili, lažje se bomo prilagajali.

Tako bomo izpolnili del osnovnih energetskih pogojev in bo povečana možnost našega dobrega odnosa do: staršev, prednikov, mentorjev, nadrejenih, tistih od katerih se lahko kaj modrega naučimo in vseh koristnih tradicionalnih izročil.

Izpolnjen je pogoj, da smo pritegnili in aktivirali prav to modificirano Qi energijo, ki sicer permanentno prihaja iz Vzhodne smeri neba in bi jo uspešno združili z dominantno letno Qi energijo, Lesa 3 v 2006.

Vendar je dobro opozoriti, da osebe pri katerih je dominantna modificirana Qi energija elementa Prst, morajo biti pozorne pri modro – zeleni kombinaciji, da ne pretiravajo z velikimi površinami oblačil v teh barvah, morda kakšen detajl, kot tudi naj ne pretiravajo biti dalj časa v takšnih oblačilih, samo nekaj ur ali največ en del dneva.
Koristno je biti pozoren na energetski detajl iz tekstur na oblačilih, zavesah, posteljnini, pohištvu, ki je v vertikalnih črtah.
Splošno znano je, da modra barva pomirja, zelena pa zdravi in pomirja. Torej, privoščimo si nekaj modrosti za sebe v 2006!

In seveda pozorni smo izvoru Qi energije Lesa 3 iz materialov: les, bambus, protje, rogozovina in papir.


Kako in koliko nam bo lajal Pes v letu 2006, nas zanima?
Ali bo tulil in jokal?
Ali bo pa veselo zalajal in samo z repkom pomigal ter bil ljubeče in prijateljsko zadovoljen?

Ali je to odvisno od nas?!
Kaj lahko naredimo, da si ustvarimo svojo "oazo miru, veselja in radosti" tudi v prihajajočem letu 2006?

Se nadaljuje…..

www.mirza.si

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/FengShuiPesBoLajalV2006_1Domov
Powered By GeekLog