Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Etericna-Olja-Favn-Pocutje-Prava-Izbira
Ste že odkrili katero eterično olje vam najbolj ustreza?

sreda, 25. marec 2015 @ 00:26 CET

Uporabnik: Pozitivke

Ste že odkrili katero eterično olje
vam najbolj ustreza?

S pravo izbiro lahko pričarate posebno vzdušje v vašem domu!

Da bi se doma počutili sproščeno, je pomembno, da so naši prostori tudi ustrezno odišavljeni. Skrbno izbrane vonjave delujejo kot dobrodošlica, ko se vrnemo domov, podobno pa sporočajo tudi vsem, ki nas obiščejo. Ko odkrijemo eterično olje, ki nam je pisano na kožo, ga bomo redno uporabljali in si tako zagotovili okolje, ki bo negovalo naše počutje.

Med različnimi vonjavami je zagotovo ena, dve ali tri, ki so naša prva izbira, ko jih prepoznamo in jih kasneje  lahko uspešno kombiniramo še z drugimi. Da bi bila odločitev prava je dobro poznati karakteristike posamičnih vonjev. Ker je voh eden od čutov, čuti pa sooblikujejo naše razpoloženje, s tem pa tudi naše odnose, je zelo priporočljivo eterična olja skrbno izbirati. Katera olja se torej priporočajo za domače vzdušje in kako vedeti, da smo izbrali varno, čisto naravno eterično olje preverjenega porekla?

Eterična olja sooblikujejo naše razpoloženje

Če jim dovolimo, so lahko eterična olja naši veliki mali pomočniki, ki nas ne bodo razočarali, ko bomo potrebovali nekaj več ognja, da ogrejemo utrujenega duha ali več vetra v jadrih, ko nam naj dodajo optimizma. Prav tako so eterična olja lahko vir umiritve in sprostitve. Njihovo delovanje je točno takšno kot ga v danem trenutku potrebujemo, le izbrati moramo pravilno. V nadaljevanju bomo podali par predlogov vonjav eteričnih olj, ki so še posebej primerni za vzpodbudno prijetno in hkrati harmonično domače vzdušje. Očara vas lahko sivka, evkalipt, limonska trava, bor in/ali pomaranča.

V kolikor do sedaj niste posvečali posebne pozornosti vonjavam, ki bi jih vnašali v svoj dom, je smiselno izbrati za začetek vsaj en vonj s katerim začnete raziskovati nove možnosti za boljše počutje. Postopoma lahko  odkrijete katera esenca ustreza kateremu od naših razpoloženj. Če imamo več različnih vonjev, se lahko tudi opazujemo kako se počutimo, ko posamičnega uporabljamo nekaj dni zapored.

Kakovost eteričnih olj – pomembno je izbrati čista in naravna eterična olja

Izbira vonja je zelo pomembna, a naj bo na drugem mestu. Na prvem mestu, pred nakupom eteričnega olja, mora biti preveritev kakovosti olja, ki nam ga ponujajo trgovske police. Na trgu je moč najti različna eterična olja, od katerih niso vsa varna za uporabo. O njihovi varnosti govorijo certifikati, kot z njimi razpolaga podjetje FAVN, katerih eterična olja najdemo pod znamko ETERIS in so 100 % čista naravna eterična olja z geografskim poreklom.

Vsa naravna eterična olja znamke ETERIS so kontroliranega porekla in rastlinskega izvora, pridelana iz različnih uporabnih delov rastlin. Dobavljena so neposredno od proizvajalcev z vsega sveta ali od preverjenih dobaviteljev. Olja Eteris, ki jih boste prepoznali po deteljici in temnomodrih stekleničkah, veljajo za najkakovostnejša eterična olja, zato nanje prisegajo številni profesionalni aromaterapevti, maserji, fizioterapevti, kozmetični saloni, centri dobrega počutja in zdravstveno osebje. Za kakovost eteričnih olj jamčijo s certifikati, ki so dosegljivi na njihovi spletni strani. Med pestro ponudbo skoraj 60 različnih vonjev, lahko najdete tudi bio eterična olja.


P
rava francoska SIVKA Eteris

Splošno je znano, da različne rastline razvijejo svojo najvišjo vsebnost kvalitetnih snovi v kolikor rastejo pod vplivom ustreznega podnebja. V ponudbi eteričnih olj Eteris prejmete preverjeno francosko sivko, kjer vremenske razmere in zemlja zagotavljata rast najkakovostnejše sivke.

Sivka je grmičasta trajnica s srebrnimi, sivimi ali zelenimi stebli ter vijoličastimi do modrimi koničastimi cvetovi, iz katerih s parno destilacijo pridobivajo eterično olje. Cvetovi se nabirajo zgodaj zjutraj in nato takoj destilirajo. Takojšnja destilacija zagotavlja najboljšo kakovost in količino. S tem je tudi omogočeno pridobivanje eteričnega olja z najvišjo vsebnostjo estrov, ki so zaslužni za aromatične vonjave.

100 % čisto in naravno eterično olje prave sivke Eteris deluje na počutje pomirjajoče in dobrodejno, kar se prepleta tudi z rahlo poživljajočim učinkom. Sivko med drugim prištevamo med afrodiziake, predvsem zaradi njenega prijetnega romantičnega tona. Zaradi teh lastnosti se že od nekdaj uporablja tudi kot osebna dišava.

LIMONSKA TRAVA Eteris

Limonska trava je izredno hitro rastoča rastlina z zelo opojnim vonjem, ki doseže višino enega metra in izvira iz Indije. Danes je sicer razširjena že po vsem svetu, a eterično olje limonske trave Eteris, ki je pridobljeno na Kitajskem velja za najkakovostnejše. Tudi v tem primeru se odločate za 100 % čisto in naravno eterično olje preverjenega porekla.

Naravne dišave limonske trave, ujete v eterično olje, dajejo prijetno sladko in prodorno noto, ki z lahkoto prekrije neprijetne vonjave v prostoru. V Aziji velja za posebej priljubljeno dišavo, ki pridobiva na pomenu tudi pri nas.

Prostor, ki mu dodamo esenco limonske trave, bo ponovno zadihal in nam podaril nove energije. Poživljajoče delovanje bomo zaznali v svežem počutju tako telesa kot duha. Njen vonj si najlažje predstavljamo tako, da si zamislimo vonj limonine lupine, ki mu dodamo še nekaj več...kaj je tisto več boste opazili takoj, ko boste olje preizkusili.

PRITLIKAVI BOR Eteris

Vsi vemo kako dobro se počutimo v iglastem gozdu, ob vonju ki poživlja in hkrati pomirja. Danes je že veliko znanega o tem, da iglasta drevesa vsebujejo prav posebne snovi, ki na človeka blagodejno delujejo. Hkrati pa je poznano tudi to, da so rastline, ki rastejo pod ekstremnimi, težkimi pogoji, še dodatno nasičene z pomembnimi snovmi, saj se v težjih pogojih le tako ohranijo pri življenju.

Prav takšen je pritlikavi bor, ki raste v hribovitih delih Evrope in zaradi razmer zraste samo do 3,5 metra visoko. 100 % čisto in naravno eterično olje v ponudbi Eteris je pridelano iz najkakovostnejšega pritlikavega bora s pomočjo parne destilacije iglic in vejic.

Z izbiro eteričnega olja pritlikavega bora boste v svoj dom ponesli prijetno lesno aromo z balzamičnim podtonom.

SLADKA POMARANČA Eteris – BIO

Vonj pomarančne lupine pa je sploh zgodba zase - verjetno ni nikogar, ki mu sladka  pomaranča ne bi pričarala prijetnega sproščujočega počutja, morda celo zato, ker nas hote ali nehote povezuje z brezskrbnim otroštvom. Že babice so znale narezljati lupine pomaranče in jih pustiti na krožniku ali celo postavile ob peč, da je vonj iz lupin izpareval v prostor.

Naravno eterično olje sladke pomaranče Eteris je tako pridobljeno iz lupine pomaranč s postopkom hladnega stiskanja in je 100 % čisto. Ker so agrumi lahko tudi vprašljivi, zaradi množične uporabe škropiv, je  zelo dobrodošel podatek, da v ponudbi Eteris prejmete olje BIO kvalitete.

Olje je značilno sveže in ima sladkast vonj po olupljeni pomaranči, ki vas bo razvajal vsakič, ko boste potrebovali sprostitev in želeli na čim učinkovitejši način odvreči skrbi.

Vsa eterična olja, ki smo jih predstavili, lahko uporabite tudi v namene AROMATERAPIJE, prav tako pa tudi kot DODATEK OLJU ZA MASAŽO. Na 10 ml osnovnega rastlinskega olja lahko dodate 10 kapljic romantične sivke ali 8 kapljic limonske trave za poživitev. 15 kapljic pritlikavega bora na 10 ml osnovnega rastlinskega olja bo zagotovilo nepozabno dodatno sproščujočo masažo, sladka pomaranča pa bo masažo osladkala s 5 kapljicami.

Vabljeni k ogledu tudi ostale ponudbe ETERIS, kjer lahko med drugim preberete tudi katera olja se medsebojno uspešno kombinirajo ali najdete med skoraj 60. različnimi prav tisto eterično olje, ki ste ga iskali:

www.favn.si/naravna-etericna-olja


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Etericna-Olja-Favn-Pocutje-Prava-IzbiraDomov
Powered By GeekLog