Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Energija-Ravnovesje-Moc-Clovek
Kakó ohraniti svojo energijo - Ravnovesje in moč

nedelja, 1. januar 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: spletna ptica

Ko je človek v ravnovesju, se notranja energija človeka ohranja; to pomeni, da ljudje na tak način preprečujemo izgubo svoje energije. A brez da bi bili v ravnovesju, je našo energijo nemogoče ohraniti, kaj šele oplemenititi in doseči kaj takšnega, za kar se nam je prej zdelo, da ne zmoremo.

Povprečen človek dnevno izgubi od 75 do 90 odstotkov svoje energije, medtem ko ostalo porabi za svoje vsakdanje življenje. In kakšni bi bili ljudje in kaj vse bi lahko naredili, če bi vso svojo energijo ohranili in uporabili? Osebnost človeka lahko opredelimo tudi kot živi dinamo že zaradi tega, ker je že pri povprečno zdravem človeku količina naravno ustvarjene energije preprosto enormna. Zaradi tega lahkó v življenju tistega človeka, ki se je naučil ohranitve in pravilne rabe celotne svoje energije, na vseh področjih njegovega življenja z lahkoto predvidimo tudi zelo dôbre dosežke in rezultate njegovega dela in ustvarjanja.

Moderne fiziološke raziskave neizpodbitno dokazujejo, da je praktično nemogoče, da bi zbolel nekdo, katerega ustroj je poln energije. In tó omejí vzroke velike večine vsakdanjih bolezni človeka na en sam izvor − na pomanjkanje vitalne energije.

Energija, ki se generira znotraj človekovega ustroja, če je shranjena, bo posameznika gnala naprej k boljšemu delovanju in veličastnejšim dosežkom, čeprav ne bo storjenega nič drugega, kar bi njegov napredek še dodatno podpiralo.

Vsakdo iz svojih izkušenj vé, da nič ne more zadržati osebe, ki je dobesedno polna energije, in vsi mi smo vsako uro napolnjeni z enormno energije, a je ne znamo obdržati. Če nismo v ravnovesju, dovolimo, da se nam skoraj vsa izmuzne.

Znanost o življenju je odkrila metodo, s pomočjo katere lahkó človek vzpostavi notranje ravnovesje in s tem povrne svojo moč. A kateri so njeni principi in zakonitosti, da jo bo lahko uporabil vsakdo in z njegovo pomočjo dosegel kar najboljše možne učinke, se verjetno vprašuje veliko bralcev tega članka.

Vzpostaviti je treba notranje ravnovesja, s pomočjo katerih si človek energetsko opomore ter končno zaživi svoje življenje v polni moči, medtem ko je prej bolj životaril in ni vedel, kaj bi sam s sabo oziroma zakaj mu gre kljub najboljšim namenom marsikaj narobe.

Dokler nam ravnovesja primanjkuje, se bodo izjemni talenti znotraj nas preprosto razpršili vedno, ko jih bomo skušali izraziti, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da si tega ne dovolimo več.

Psihologi se strinjajo, da je področje podzavesti brez primerjave ogromno in da so zmožnosti človeka, ki spijo v podzavesti vsakega človeškega uma, v najmanjši meri izjemne. Če bi té zmožnosti razvili, bi tó bilá direktna pot h geniju in izjemnim človeškim sposobnostim, ki pa so pri večini ljudi žal v latentnem stanju in še nerazvite.

Da v podzavesti vsakega človeka obstaja genij, ni zgolj teorija, temveč sklep najnatančnejše raziskave človekovega miselnega področja. Zaradi tega tukaj ne trdimo ničesar nenavadnega, če izjavimo, da lahkó genija v sebi in svoje izjemne sposobnosti razvije vsakdo. A na tem področju ni možno napredovati, razen če smo seveda v ravnovesju in pri močéh.

Genij drema v podzavesti vsakega človeka.
Tega genija je mogoče prebuditi.

Vir: Ravnovesje in moč – Prebudite spečega genija v sebi (Christian D. Larson).

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Energija-Ravnovesje-Moc-ClovekDomov
Powered By GeekLog