Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Elektricni-Avtomobili-Polnjenje-Voznja
Nared prva cesta, ki med vožnjo polni električne avtomobile!

petek, 4. september 2015 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Britansko državno podjetje, ki skrbi za javno cestno omrežje Highways England je predstavilo nadvse zanimivi projekt, ki bo nedvomno pripomogel k večjemu povpraševanju po električnih avtomobilih.

Podjetje bo namreč še pred koncem avgusta pričelo s preizkušanjem prve ceste na svetu, ki bo poskrbela za to, da se bo električni avtomobil polnil med vožnjo. Polnjenje se bo kakopak odvijalo brezžično (brez kontakta med avtomobilom in cesto), in sicer s pomočjo indukcije.

Testiranje nove tehnologije zaradi zahtevnosti projekta bo trajala približno leto in pol. Če se bo projekt izkazal za uspešnega, bo britansko državno podjetje Highways England pričelo z gradnjo tovrstnih cest po celotnem ozemlju Združenega kraljestva.

Do takrat pa bodo Britanci poskušali kupce spodbuditi k nakupu električnih avtomobilov s številnimi klasičnimi polnilnimi postajami, ki bodo na voljo na vsakih 30 kilometrov avtoceste. Slednje naj bi omogočale hitro polnjenje električnih avtomobilov, ki bo seveda precej ugodnejše v primerjavi s fosilnimi gorivi.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Elektricni-Avtomobili-Polnjenje-VoznjaDomov
Powered By GeekLog