Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ekskluzivno_Kulturna_Prireditev_Kruh
Turistično - kulturna prireditev "Kruh je življenje"

torek, 7. avgust 2007 @ 11:46 CEST

Uporabnik: Tatjana Malec

Turistično kulturno društvo Sveti Martin iz Brij na Vipavskem dne 26. avgusta 2007 organizira razstavo dekorativnega kruha z naslovom "Kruh je življenje". Avtor razstave je domači pekovski mojster Nenad Breški. Avtor se je predstavil s tovrstno razstavo že lani konec aprila.

Otvoritev etnološke razstave kruha, na kateri bodo predstavljene razne vrste kruha glede na krajevne značilnosti ter obredne posebnosti ob pomembnih praznikih in pomembnih dogodkih, bo navedenega dne ob 17.00 uri v podružnični cerkvi sv. Martina nad Brjami.

Na kulturni prireditvi v cerkvici svetega Martina se bo predstavila primorska pesnica Tatjana Malec, ki je del otroštva preživela v Dobravljah. Njene pesmi o zemlji, pšenici in kruhu bo brala igralka Slovenskega narodnega gledališča iz Nove Gorica Alida Bevk. Kulturno prireditev bo spremljal godalni kvartet Alegretto iz Nove Gorice. Program bo umetniško povezovala Nina Trebovc iz Brij.

Poleg kulturnega dela vam bo na voljo bogata gastronomska ponudba. Na voljo bodo vina brejskih vinarjev, domači kruh, več vrst domačega štrudlja, ovčji sir, olivno olje in mortadela.

Na voljo vam bodo tudi ekološka semena za domov!

Razstava bo na ogled teden dni. V sklopu ogleda razstave je možna organizacija piknika ter kasneje obisk določene kleti po vaši izbiri.

V primeru slabega vremena se otvoritev razstave prenese na naslednjo nedeljo ali na prvo vremensko solidno nedeljo.

DOBRODOŠLI NA BRJAH!

Info: Turistično kulturno društvo Sveti Martin

Kontaktna oseba: Nenad Breški

Gsm: 041/363-951

e-naslov: svetimartin.turizem@gmail.com

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ekskluzivno_Kulturna_Prireditev_KruhDomov
Powered By GeekLog