Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dusa-Dvojcica-Ljubezen-Carobna-Oseba
Ste našli svojo dušo dvojčico?

torek, 26. december 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Devet znamenj, da je vaš partner vaša sorodna duša. Nekateri bodo ob besedni zvezi "sorodna duša" začeli zavijati z očmi. Ideja, da obstaja neka čarobna oseba, v katero se boste zaljubili na prvi pogled in z njo uživali brez prepirov in izzivov, pač ni realistična.

Mnogi pa so imeli srečo in spoznali nekoga, s katerim so se na neki globlji ravni takoj povezali in ki jim je pomagal pri osebnostni rasti. Recimo, da to osebo lahko označimo za sorodno dušo. 
Za vse, ki se sprašujejo, ali spadajo med te srečneže, je skupina strokovnjakov s področja ljubezni in odnosov sestavila seznam znamenj, ki naj bi kazala na ljubezen duš dvojčic.

1. Komunicirata brez besed.
Sorodni duši druga drugo bereta kot odprto knjigo. "Partnerja sta povezana na vseh ravneh bivanja. Eden dokonča stavek drugega, istočasno se pokličeta po telefonu ali začutita, da drug brez drugega ne moreta živeti,“ pravi psihologinja dr. Carmen Harra, dr. Sue Johnson pa dodaja, da bo sorodna duša dobro vedela, kako se mora na vaše čustvene reakcije odzvati.

2. Globoko v sebi čutite, da je ta oseba prava za vas.
Ko boste srečali pravo osebo, boste to začutili. Da je ta oseba ljubezen vašega življenja, vam lahko izda notranji glas, občutek v želodcu …

3. Telesna privlačnost, ki ne pojenja. 
Dotik sorodne duše vas bo tudi čez več let vzburil tako močno kot prvi dan, pravi Harrova.

4. Popolna sproščenost že od prvega dne dalje. 
Sorodni duši bosta druga drugi takoj pokazali svoj pravi obraz. "Mnogi pravijo, da se v družbi sorodne duše lažje sprostijo in si dovolijo biti ranljivi,“ pravi pisateljica in duhovnica Laurie Sue Brockway, Johnsonova pa dodaja: "Duša dvojčica je oseba, ki se vam bom odprla in vam dovolila, da jo videti takšno, kot je. Tvegala bo in z vami delila svoja čustva in potrebe.“

5. Ljubezen z vzponi in padci.
Mnogi zmotno menijo, da je odnos sorodnih duš popoln, brez sporov in negativnih situacij. "Sorodna duša ni vedno zavita v popoln paket. Tudi ta ljubezen pozna izzive. Razlika je v tem, da bodo življenjske okoliščine in negativni izzivi vajino ljubezen le še poglobili,“ meni ustanoviteljica podjetja za zasebne stike The Love Architects Kailen Rosenberg.

Brockwayeva pa poudarja, da je zveza med sorodnima dušama lahko celo zelo napeta. "Vaš partner je lahko nekdo, ki vas je najprej pošteno jezil, ker se mora vaša duša naučiti določenih lekcij.“

6. Strinjata se o pomembnih rečeh.
Sorodni duši nista vedno istega mnenja, imate pa iste cilje, vrednote in ambicije.

7. Odnos prinaša občutek miru.

Kadar ste v zvezi z osebo, ki ni prava za vas, boste ves čas v skrbeh. Ko ste v zvezi s sorodno dušo, skrbi, da bi ljubezen usahnila, ni. "Ne glede na to, kaj se zgodi, oba vesta, da sta del ekipe in da se z življenjem spopadata skupaj. Notranji glas vam bo potrdil, da ste v zdravem odnosu. Partnerja si zaupata in sta drug ob drugem sproščena. O izzivih se pogovarjata na zrel način,“ razlaga strokovnjakinja za zmenke Tracey Steinberg.

8. Delujeta kot eno.
"Sorodni duši se zavedata, da predstavljata dva dela celote in da je njuna vez neuničljiva,“ meni psihologinja Carmen Harra.

9. Istočasno sta pripravljena na ljubezen. 
Ljubezen vzklije ob pravem času. Brockwayeva je povedala, da pozna veliko parov, ki so se spoznali že v šolskih klopeh, bili nekaj časa v zvezi in se nato razšli. "Čez nekaj let pa so se spet srečali in se zaljubili.“ 

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dusa-Dvojcica-Ljubezen-Carobna-OsebaDomov
Powered By GeekLog