Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dunaj-Zurich-Kvaliteta-Zivljenja-Bagdad
Najbolje živijo Dunajčani

torek, 25. februar 2014 @ 22:31 CET

Uporabnik: Pozitivke

Dunaj je bil že petič zapored razglašen za mesto z najboljšo kakovostjo življenja. Avstrijski prestolnici sledita švicarski Zürich in novozelandski Auckland, medtem ko na zadnjem mestu ostaja iraško glavno mesto Bagdad, je razvidno iz najnovejše raziskave mednarodne agencije Mercer.

V raziskavi Quality of Living je sodelovalo 223 mest z vsega sveta, ki so jih ocenjevali tujci, zaposleni v teh mestih. Na podlagi 39 različnih kriterijev, kot so na primer politična, socialna in ekonomska klima, osebna varnost, možnosti izobraževanja, infrastruktura in javni promet, so izdelali lestvico glede na kakovost življenja.

"Da je mesto ponovno nagrajeno za svojo kakovost življenja, je za nas priznanje in hkrati tudi naloga. Dunaj tudi v težkih časih veliko investira, razglasitev prvega mesta pa je dokaz, da je naša pot prava," sta razglasitev rezultatov v sporočilu za javnost komentirala dunajski župan Michael Häupl in podžupanja Renate Brauner, so sporočili iz Compressa, ljubljanske podružnice agencije za stike z mestom Dunaj.

Avstrijska prestolnica je tako že petič prehitela Zürich, ki je pred tem vodil sedem let zapored. Na tretje mesto se je uvrstil novozelandski Auckland, sledita nemški München in kanadski Vancouver. Najslabše med evropskimi mesti se je odrezala gruzijska prestolnica Tbilisi, ki se je uvrstila na 191. mesto. Na zadnjem mestu lestvice je zopet pristalo iraško glavno mesto Bagdad.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dunaj-Zurich-Kvaliteta-Zivljenja-BagdadDomov
Powered By GeekLog