Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Velikonocna-Pogaca
Velikonočna pogača

nedelja, 27. februar 2022 @ 16:02 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
600 g moke
3 jajca
150 g sladkorja
3 vanilijevi sladkorji
7 dag stopljenega masla
1 svežikvas
pol vrečke suhega kvasa
pomarančna in limonina lupinica
sok pomaranče
3 žlice ruma
2 žlici rožne vode z aromo hruške

Priprava:
V posodi na pari zmešajte 3 rumenjake in sladkor z vanilijevim sladkorjem (zmes mora biti topla), dodajte liker in lupinice pomaranče in limone ter na koncu še sok pomaranče. neprenehoma mešajte. Nato dodajte še stopljeno maslo in narahlo premešajte. v posebno posodo denite jajčno zmes in ji počasi dodajajte moko, sol, dvignjeni kvasec, suhi kvas ter premešajte.

Dodajte trdno stepen sneg beljakov in nato zmesite testo z rokami, ter dodajajte še preostanek moke. Ko je testo srednje trdote (kot za buhtle) a se še nekoliko lepi na posodo naoljite roke in naredite kroglo, posujte jo z moko in jo hitro denite v naoljeno posodo. Po vrhu jo premažite z oljem ali stopljenim maslom ter pokrijte s folijo kjer naj vzhaja 3 ure.

Nato jo nežno premesite, zopet premažite zgornji del z maslom ali oljem ter pokrijte, da vzhaja dokler ne naraste za 2x, premesite in kroglo denite v model za peko. Pogačo prerežite na površini vzorec ter jo premažite z beljakom Pecite v ogreti pečici pri 150 stopinjah 45 minut. po 20 minutah pečenja preko pogače denite alu-folijo, da ne potemni preveč.

Tik preden je pečena jo premažite z rumenjakom in posujte z veliko sladkorja. Pečeno pogačo premažitee s proškom ali rožno vodo in bogato posujte z vanilijevim sladkorjem. Ohlajena je primerna kot odlično darilo ali za postrežbo pri mizi.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Velikonocna-PogacaDomov
Powered By GeekLog