Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Valentinova-Torta
Valentinova torta

nedelja, 13. februar 2022 @ 16:03 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
85 g bele čokolade
85 g temne sladke čokolade

Biskvit:
250 g bele čokolade – sesekljane
5 velikih jajc
1 jogurtovega lončka – zvrhana mera sladkorja
1 žlica likerja Grand Marinier
1 žlička vanilijevega ekstrakta
6 žlic mehkega masla
3 lončka moke

Nadev:
340 g srednje sladke čokolade
1 1 lončka mehkega masla
3 žlice javorjevega sirupa
3 žlice likerja Grand Marinier
sveže jagode
sveže maline
nekaj jagod za okras
jagode v kompotu
sladkor

Priprava:
Preberite če imate model za torte v obliki srca. Notranjost modela namažite z oljem (najboljše je kokosovo olje, ker ima sladkast okus), zunanjost pa premažite z maslom na katerega denite papir za peko, da preprečite odtekanje čokolade. Belo čokolado denite v posodo in le to nad posodo vrele vode – mešajte dokler se ne stopi (pazite, da temperatura ne preseže 60 stopinj, ker bo čokolada postala grudasta in ne bo uporabna).

Belo čokolado nato prelijte v model srca in naredite zanimiv vzorec. Prav tako takoj za tem naredite s črno čokolado in zapolnite celo srce. Pri vzorcih si lahko pomagate tudi z nožem. Denite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut, nato z majhnim nožkom naredite rob in odstranite čokoladno srce iz modela. Čokoladno srce naj počaka v hladilniku.

Segrejte pečico na 180 stopinj. Model srca namastite in pomokajte ali pripravite za peko kako drugače. V posodo denite belo čokolado ter jo stopite. Z mikserjem enega za drugim vmešajte rumenjake in 1 lončka sladkorja dokler ni masa skoraj bela in penasta, dodajte vanilijev ekstrakt ion nato mehko maslo na koncu vmešajte še stopljeno  čokolado.

Beljake stepite v čvrst sneg, dodajte veliko žlico sladkorja ter mešajte dokler se sneg ne utrdi. Nato v maso iz rumenjakov denite moko in jo vmešajte – nastala bo čvrsta zmes v katero denite 1 beljakov ter previdno vmešajte nato dodajte še preostale beljake in previdno vmešajte. Pecite v modelu 45 minut nato pokrijte vrg torte in pecite še 20 minut. Ohladite.

Stopite čokolado, maslo in javorjev sirup nad nizko temperaturo, dobro mešajte, da se združi ter denite na hladno.

Biskvit prerežite na 3 dele ter na spodnjega denite sveže nasekljane jagode in maline, (biskvit dobro namočite s kompotom) nato zgornjo plast in spet sadje. tokrat zmešajte tudi sadje iz kompota. Ohladite. Nato torto prelijte s stopljeno čokoladno mešanico javorjevega sirupa ter jo denite v hladilnik za vsaj 2 uri. Okrasite po okusu in postrezite svoji najdražji osebi.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Valentinova-TortaDomov
Powered By GeekLog