Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Prvi-Sparglji-Testenina
Prvi šparglji s testeninami

nedelja, 20. februar 2022 @ 16:00 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
500 g špagetov
400 g piščančjih prsi
500 g zelenih špargljev
250 g mocarele
2 dcl sladke smetane
par jedilnih žlic oljčnega olja
1 majhna čebula
2 stroka česna
vejica rožmarina
sol
poper

Priprava:
Šparglje operite, jim odlomite spodnji del stebla in jih narežite na od dva do tri centimetre velike kose. Nekaj minut jih blanširajte v osoljeni vreli vodi, a ne predolgo, da bodo ostali še trdi na ugriz. Pristavite vodo za debelejše špagete in jih skuhajte po navodilih na embalaži.

Na segretem oljčnem olju v ponvi posteklenite na drobno sesekljano čebulo in stisnjen česen, dodajte na manjše koščke narezane piščančje prsi in na drobno sesekljan rožmarin ter meso pražite par minut. Solite, poprajte, dodajte odcejene šparglje in smetano ter na hitro pokuhajte. Mocarelo narežite na koščke in jo skupaj z omako primešajte odcejenim špagetom. Takoj postrezite.

Nasvet:
Zelenim špargljem (pa tudi belim) morate odlomiti spodnji, oleseneli del stebla na mestu, kjer se prelomi samo. Da si skrajšate pripravo, jim lahko oleseneli spodnji del kar odrežete – približno dva ali tri centimetre. Tanjši šparglji bodo na ugriz (al dente) kuhani v približno od treh do petih minutah, debelejši pa bodo potrebovali še kakšne tri minute več.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Prvi-Sparglji-TesteninaDomov
Powered By GeekLog