Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Pita-Kruh
Pita kruh

nedelja, 20. september 2020 @ 16:02 CEST

Uporabnik: Sonce

Na Bližnjem Vzhodu ponudijo kot prilogo k skoraj vsaki jedi „pito“. Lahko jo pomakamo v omake ali pa jo nadevamo, tako da pripravimo izvrstne sendviče v obliki žepkov. Na Bližnjem Vzhodu se pito pripravlja v lončenih pečeh pri zelo visoki temperaturi. Le stežka bi jo na ta način pekli tudi doma, vendar pa se tale recept zelo približa originalu, če jo bomo le pekli v zelo razgreti ponvi.

Sestavine:

Priprava:

  1. Kvas zmešamo z nekaj žlicami mlačne vode in dodamo sladkor.
  2. V veliki skledi zmešamo moko, mleko v prahu in sol.
  3. Vse sestavine združimo: v skledo z moko dodamo kvasovo mešanico, dolijemo olje in vodo ter dobro pomešamo. Morda bomo morali dodati še nekaj moke ali doliti vodo, odvisno od vpojnosti moke. Na hitro zamesimo testo in ga razdelimo na 18 kepic, velikih kot jajce.
  4. Kepice postavimo na pomokano površino. Pokrijemo jih in jih pustimo vzhajati 15 do 30 minut. Medtem na štedilniku razgrejemo primerno veliko ponev, premera približno 24 cm.
  5. Eno kroglo testa razvaljamo in jo položimo v močno razgreto namaščeno ponev. Pečemo, dokler se na površini ne pojavijo veliki mehurčki.
  6. Testo obrnemo in ga nekaj minut pečemo še po drugi strani.
  7. Pito poravnamo z lopatko.
  8. Medtem ko pečemo ostale pita kruhe, naj bo že pečeni kruh na toplem (ovijemo ga v kuhinjsko krpo ali shranimo v toplotno izolirani vrečki).
  9. Tako pečen kruh lahko tudi zamrznemo.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Pita-KruhDomov
Powered By GeekLog