Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Ohrovtova-Musaka
Ohrovtova musaka

nedelja, 19. november 2017 @ 16:02 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
600-700 g teletine (jagnjetine ali junetine)
80 g masla
2 manjši čebuli
1 jajce
poper
sol
šopek peteršilja
do 1,5 dcl mlačne vode ali juhe iz kocke
1 kg mladih kolerabic
3 dcl kisle smetane
1 dcl mleka
200 g svežega paradižnika

Priprava:
Oprano in obrisano meso zrežemo na manjše kose in zmeljemo. Na polovici masla prepražimo drobno sesekljano čebulo (1 glavico), dodamo meso in skupaj dušimo, dokler ni meso mehko. Odstavimo, solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj in premešamo. V malo ohlajeno meso primešamo rumenjak in sneg iz beljaka.

Olupljeno kolerabico zrežemo na rezine ali palčke. Na 30 g masla popražimo še drugo sesekljano čebulico; ko je mehka, dodamo kolerabice in dušimo, dokler tudi te niso mehke. Od časa do časa prilijemo malo mlačne vode ali juhe iz mesne kocke.

Dno pekača pomažemo z maslom in naložimo izmenično plasti kolerabe in plasti mesa, pri čemer vsako plast polijemo z malo kisle smetane (ali mesne juhe). Na vrh naložimo rezine olupljenega paradižnika. Pečemo 35 minut v pečici na približno 200°C.

Ko se paradižnik zmehča in spusti tekočino, musako prelijemo s kislo smetano, razmešano v mleku, vrnemo v pečico in še malo pečemo, da se dobro zapeče. Zraven ponudimo solato iz rdeče pese, zeleno solato ipd.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Ohrovtova-MusakaDomov
Powered By GeekLog