Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Melancani-Testenine
Melancani s testeninami

nedelja, 24. julij 2022 @ 16:02 CEST

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
350 g peresnikov
800 g pelatov iz pločevinke
1 velik jajčevec
1 čebula
6 žlic olivnega olja
50 g prekajenega trdega sira
0,5 dl sladkega belega vina
1 žlička sladkorja
sol
črni poper v zrnu
2 stroka česna
manjši šopek bazilike
4 vršički bazilike

Priprava:
Jajčevec očistimo. Odrežemo 4 nekoliko debelejša kolesca, preostali plod pa narežemo na kocke. Oboje položimo v cedilo, posolimo in pustimo 30 minut. Pločevinki odpremo, pelate pa grobo narežemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Narezane jajčevce oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Česen olupimo.

V globlji ponvi segrejemo polovico olivno olje, na katerem posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo narezane pelate in omako, nakockan jajčevec, olupljen česen in sladkor. Zavremo in počasi kuhajte približno 45 minut, da se omaka precej zgosti. Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa vanj stresemo peresnike.

Skuhamo jih na zob. Baziliko osmukamo in grobo sesekljamo. Omako blago začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom ter odišavimo z 2 žlicama sesekljane bazilike.  V ponvi segrejemo preostalo olje, na katerem po obeh straneh opečemo 4 kolesca jajčevcev. Zalijemo jih z belim vinom, pokrijemo in nekoliko podušimo; ostati morajo na zob. Kuhane peresnike odcedimo.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Melancani-TestenineDomov
Powered By GeekLog