Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Lazanja-Sveza-Zelenjava
Lazanja s svežo zelenjavo

ponedeljek, 24. september 2018 @ 11:01 CEST

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
300 g lazanj
600 g jajčevcev
300 g bučk
300 g paradižnika
300 g mocarele
3 žlice olivnega olja
sol
zeliščna mešanica
1,2 – 1,5 dl mleka
100 g masla
50 g parmezana
100 g ostre moke
sol
beli poper v zrnu
muškatni orešček

Priprava:
Jajčevce očistimo, podolžno srednje debelo narežemo, posolimo in pustimo 15 minut. Bučke očistimo in podolžno narežemo na srednje debele rezine. Jajčevce posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. V ponvi segrejemo olje, na katerem spečemo narezane jajčevce in bučke. Pečene ohladimo. Mocarelo narežemo na kolesca. Paradižnik očistimo in narežemo na debelejša kolesca. Maslo stopimo in na njem na hitro prepražimo moko; pazimo, da ne spremeni barve.

Med nenehnim mešanjem postopoma prilijemo mleko. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in naribanim muškatnim oreškom. Med mešanjem kuhljamo 5 minut. Parmezan drobno naribamo in vmešamo v odstavljeno moknato mešanico. Pečico segrejemo na 200 °C. Dno ognjevarnega pekača  namažemo z delom bešamela. Po njem razdelimo del testenin, po testeninah pa tretjino jajčevcev in bučk. Začinimo s soljo in zeliščno mešanico.

Po zelenjavi položimo tretjino mocarele, vse skupaj pa prelijemo z delom bešamela. Po bešamelu položimo del testenin. Po njih položimo tretjino jajčevcev in bučk ter narezan paradižnik. Začinimo s soljo in zeliščno mešanico. Po vrhu položimo tretjino mocarele, ki jo prelijemo z delom bešamela. Po siru položimo del testenin.

Po njih položimo preostale jajčevce in bučke. Začinimo s soljo in zeliščno mešanico ter obložimo s preostalo mocarelo. Po vrhu položimo preostale testenine, ki jih prelijemo s preostalim bešamelom. Pekač za 30 minut položimo v segreto pečico.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Lazanja-Sveza-ZelenjavaDomov
Powered By GeekLog