Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Gosta-Juha-Beli-Fizol
Gosta juha z belega fižola

nedelja, 26. februar 2023 @ 16:00 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
250 g suhega belega fižola
500 g suhih svinjskih reber
1 kranjska klobasa
3 čebule
3-4 korenčki
2-3 krompirji
1 pastinak
50 g olja
sol
malo mlete rdeče paprike čili
2-3 stroki česna

Priprava:
Fižol preberite, temeljito operite in čez noč namočite v hladni vodi. Suha rebrca pod tekočo vodo temeljito operite. Razkosajte jih na 2 do 3 manjše kose. Naslednji dan fižol odcedite. Prilijte mu toliko sveže hladne vode, da le-ta fižol prekrije. Pristavite in zavrite. V loncu pristavite hladno vodo za zalivanje juhe. Zavrite in pustite na toplem.

Razkosana suha rebra položite v lonec, prelijte s hladno vodo, pristavite in skuhajte do mehkega. 2 čebuli olupite in drobno sesekljajte. Česen olupite in strite. Ko fižol zavre, ga odcedite, prelijte z vročo vodo in znova pristavite. Dodajte sesekljano čebulo in strt česen ter kuhajte približno 60 minut.

Korenček in pastinak ostrgajte in narežite na kolesca. Preostalo čebulo olupite in drobno sesekljajte. Krompir olupite in narežite na kockice. V globlji ponvi segrejte olje, na katerega stresite narezano zelenjavo in sesekljano čebulo. Med občasnim mešanjem pražite, da se zelenjava zmehča.

Potresite jo z mleto rdečo papriko, na hitro premešajte in stresite k fižolu. Dodajte še čili in kuhano meso, skupaj z nekaj zavretka, da dobite primerno gosto jed. V jed na kolesca zrežite klobaso, potem pa vse skupaj počasi kuhajte še približno 15 minut. Jed tik pred koncem kuhanja posolite.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Gosta-Juha-Beli-FizolDomov
Powered By GeekLog