Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Dagnji-Buzaro
Buzara z dagnjami

nedelja, 10. januar 2021 @ 16:01 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
2 kg školjk
1 dl olivnega olja
8 strokov česna
150 g paradižnika v koščkih
2 dl belega vina
lističi vejice rožmarina
1 šopek peteršilja
1 kapljica ostre paprike
poper
sol

Priprava:
Dagnje ali katere koli druge školjke, s ščetko pod tekočo vodo dobro očistite. Odstranite oprijemne laske. Uporabimo pa le tesno zaprte školjke vse, ki so odprte zavrzite. V večjo kozico stresite na vroče olje nasekljan česen in takoj ko zadiši, dodajte školjke ter pokrijte.

Dušite na močnem ognju toliko, da se  vse školjke odprejo. Dodajte na kockice narezan sladek paradižnik  - lahko tudi iz konzerve (priporočam Mutti ), prilijte vino ter začinite še z lističi rožmarina, ter malo pekoče paprike, poprajte in po potrebi solite. Pokrito dušite le še par minut, vmešajte nasekljan peteršilj in ponudite s svežim kruhom.

Lahko pa že prej iz školjk, ki ste jih dali v kozico in pokrite dušili na močnem ognju le toliko, da so se odprle, izluščite meso, izcejeno tekočino pa precedite. Posebej stresite v drugo posodo, na nekaj vročega olja sesekljan česen in takoj, ko zadiši, dodajte meso školjk s precejeno tekočino, na kockice narezan paradižnik in začinite kot prej ter malo povrete. To je potem idealna omaka za testenine ali njoke. Poleg ponudite še solato.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Dagnji-BuzaroDomov
Powered By GeekLog