Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dermatoloska-Klinika-Otroci-Pomoc
Dermatološka otroška klinika

ponedeljek, 5. oktober 2009 @ 20:45 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Pomoč otroški dermatološki kliniki

Pred nekaj tedni sem bila z Maticem, mojim sinom, na dermatološki kliniki v Ljubljani. Julija sem ga peljala na pregled k dermatologu, kjer so mu odvzeli tkivo in konec avgusta smo dobili sporočilo, naj se takoj oglasi na dermatološki kliniki v Ljubljani. Puberteta, ki jo jemljemo za samoumevno, mozoljčki gor ali dol, vse kar se dogaja, pripisujemo hormonom

... in tako tudi midva nisva reagirala, dokler ni Matic sam izjavil, da ne zdrži več. Po koži so se mu pojavljali mehurčki, ki so poleti, zaradi sonca in morja, izginjali, pa se spet pojavljali...Zadnjih nekaj mesecev se je pritoževal zaradi plinov v črevesju in hoteli smo odkriti vzrok in povezavo.

Matic je bil do sedaj zdrav in s kakršnimkoli hospitaliziranjem nismo imeli nobenih izkušenj, zato nas je pretreslo ob vstopu na dermatološko kliniko. Ko me je Matic vprašal: "A v tej grozni stavbi bom zdaj zaprt?", sem seveda vklopila vse možne pozitivne odgovore, da ga razvedrim, potolažim, čeprav je čutil, kako mi je.

Ko sva prišla na hodnik, sva naletela na prijazen sprejem zdravnice in sestre, a žal ni mogel omiliti prvega vtisa ob vstopu v bolnišnični del. Matica so vprašali, če bi rad bil sam v sobi, in čeprav je sprva navdušujoče pokimal, je njegov pogled ob vprašanju: "Ali mi lahko pokažete še skupinsko sobo?", povedal vse.  V sobi je stlačena postelja, ob njej še ena in deluje klavstrofobično, saj je sobica izjemno majhna. Oprema oddelka je stara in obrabljena.

Matic je ostal nekaj dni v bolnišnici, potrpežljivo prenesel vse preiskave in preglede in končna diagnoza je celiakija in dermatitis herpetiformis. Koliko takih in podobnih diagnoz doživljajo otroci tam dan za dnem?

Premišljevala sem, kako bi vsaj malo razveselila otroke in ko sem vprašala zdravnico, če lahko naslikam eno veselo sliko za v sobico, kjer spijo in ležijo, je ideja dobila krila, polet in zalet. Vsi veliko vemo, govorimo in beremo o tem, kako na otroke vpliva veliko dejavnikov, ki so pomembni za njegov razvoj, nihče pa se ni vprašal, kaj čuti mala duša, ko zaradi bolezni vstopi v okolje, ki ni niti najmanj podobno bolnici. Ne zavedamo se pečata, ki ga okolje pusti otroku, ki je že tako ali drugače zaznamovan z boleznijo, v tem primeru dermatološko. Možno je, da zaradi izkušnje ostanejo v njem strahovi še dolgo časa.

Ko sem prebrala,da se osebje oddelka odpoveduje vsem darilom, nagradam, zabavam za novo leto, z namenom, da gre denar za obnovo, mi je bilo jasno, da lahko pomagamo tudi ostali.

Dokler je nekaj od nas oddaljeno, slišimo samo odmev, ko pa nas pretrese, se naučimo upoštevati tudi šepet.

Odločila sem se, da podarim štiri  večje slike  otroški dermatološki kliniki, ki jih lahko kot podjetje ali posameznik kupite, denar pa nakažete direktno na račun klinike. Cena posamezne slike je 480,00 eur, slike so na ogled v  oddelku, ko boste prišli po sliko, pa si oglejte še oddelek in prepričali se boste, da katastrofalno stanje klinike ni šokiralo samo mene..

Z nakupom energijske slike boste naredili dobro tako za prenovo oddelka in vse prisotne, kot tudi zase.

Če začutite koga, ki bi lahko pomagal, mu posredujte ta članek, prosim.

Vsi podatki so v prilogah, kontakti tudi, zahvaljujem se vam za vaš čas in podporo.

Vesna Kravcar

************************************************************

Dermatovenerološka klinika  
Ljubljana, 16.9.09

Spoštovani,

Strokovni konzilij Dermatovenerološke klinike se je v želji za izboljšanje bivalnih razmer otrok na Otroškem oddelku naše klinike soglasno odločil, da se zaposleni Dermatovenerološke klinike letos odrekamo promocijskih in drugih novoletnih daril ter kakršnih koli pogostitev ali srečanj, ki jih prirejajo različna podjetja in klubi kot znak dobrega sodelovanja s kliniko ob Novem letu.

Na Otroškem oddelku je potrebno zamenjati okna in vrata, električne in vodovodne napeljave, posodobiti kopalnico in kuhinjo, nabaviti omare za otroke ter oddelek prepleskati, saj že več kot 15 let ni bil prenovljen.

Prosimo Vas, da sredstva, ki bi jih sicer namenili zaposlenim Dermatovenerološke klinike ob koncu leta, kot donacijo za obnovo Otroškega oddelka nakažete na TRR: 01100-6030277894, sklic  720 45 02, »Otroški oddelek Dermatovenerološke klinike« ali donirate omenjeno opremo.

V želji, da bomo s skupnimi močmi bivanje otrokom na Dermatovenerološki kliniki naredili bolj prijazno Vas lepo pozdravljamo in se Vam že v naprej iskreno zahvaljujemo za donacije.

S spoštovanjem,

v.d. predstojnica Dermatovenerološke klinike
Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med.
Vodja Otroškega oddelka
prim. Vlasta Dragoš, dr. med.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dermatoloska-Klinika-Otroci-PomocDomov
Powered By GeekLog